Annonce
Odense

'Jeg er helt tryg' og 'det sejler hos letbanen': Sådan siger politikerne om nye problemer og mulig forsinkelse

Odense Letbane holder "en vis margin omkring tidspunktet for letbanens driftsstart", lyder det i et skriftligt svar fra letbanedirektør Mogens Hagelskær, men han "kan ikke genkende" en forsinkelse af flere måneders varighed, som flere kilder tæt på projektet over for Fyens Stiftstidende beretter om som det mest realistiske. Foto: Stefan Sommer Jagd
Byrådets tre største partier ser meget forskelligt på, at en række kilder tæt på letbaneprojektet nu melder om problemer, der kan medføre en ny forsinkelse.

Odense: Økonomiudvalget i Odense Kommune har tilsyneladende intet fået at vide om, at letbaneprojektet ifølge avisens kilder er løbet på problemer, som kan medføre en ny forsinkelse. Sådan lyder det i hvert fald fra frontfigurerne hos de tre største partier S, V og K.

1 Peter Rahbæk Juel (S)

Borgmester Peter Rahbæk Juel, Socialdemokratiet. Foto: Michael Bager

- Jeg har ikke anden viden end den, at Odense Letbane vil have projektet færdigt til den tid, der er meldt ud – altså ved årsskiftet – og inden for den samlede økonomi inklusive reserver. Det er det, jeg tager for gode varer.

- Jeg har tillid til, at hvis der hos Odense Letbane er problemer af en karakter, jeg og Økonomiudvalget som ejere skal orienteres om, så vil vi selvfølgelig blive det. Hvis jeg skulle agere på fuldt tryk, hver gang nogle anonymt bringer ting til torvs, så kunne jeg ikke lavet andet end at fare rundt som hovedløs høne. Så det vælger jeg ikke at gøre.

Det er jo ikke alene anonyme kilder, når letbanedirektøren bekræfter, der arbejdes på at løse problemer ved kontrolcenteret og i forhold til Banedanmark?

- Man kan med rette have en forventning om, at det ikke er nogen let opgave at bygge en letbane, og der vil være udfordringer, der sidder kompetente folk til at løse. Det kunne være årsagen til, vi som ejere ikke har hørt noget, der afviger fra planen om, at letbanen er klar omkring årsskiftet.

2 Christoffer Lilleholt (V)

By- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt, Venstre. Foto: Michael Bager

- Det sejler hos letbanen, og det her vidner for mig at se om, at mere letbane i Odense til Vollsmose er en ekstraordinært dårlig idé.

Har du fået nogen orientering om, at der skulle være problemer med kontrol- og vedligeholdelsescentret eller om, at der er problemer med kørestrømmen i forhold til Banedanmark?

- Jeg er på ingen måder blevet informeret om, at der skulle være problemer med kontrol- og vedligeholdelsescenteret, og vi har tværtimod fået en forsikring om, at der var ro på og helt styr på den del, der handler om Banedanmark.

Når én kilde fortæller om krisemøde på krisemøde mellem Odense Letbane og Banedanmark, så er det altså helt nyt for dig?

- Ja, for det har vi intet hørt om.

3 Søren Windell (K)

Ældre- og handicaprådmand Søren Windell, Det Konservative Folkeparti. Foto: Simon Staun

- Jeg er ikke informeret om, at der er forsinkelser i sigte, og hvis det var tilfældet, ville jeg forvente en direkte orientering fra letbanens direktør og formand, som vi har haft flere møder med, og ikke en melding gennem pressen.

- Mulige forsinkelser er jo kun interessante, hvis de bliver til noget, og indtil videre er jeg helt tryg. Jeg har også hørt forskellige rygter, men jeg tager dem med ophøjet ro, for i den her by bliver en fjer nemt til fem høns.

Men det er vel mere end rygter, når letbanedirektøren bekræfter, at der arbejdes på at løse flere problemer?

- Jeg ville være overrasket, hvis der med så stort et projekt ikke på nuværende tidspunkt er problemer. Men jeg er foreløbig tryg ved, at de bliver løst.

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs' sejrsstime brudt - nederlag til Rødovre efter straffeslag

Kultur For abonnenter

Brutalt, udsigtsløst og med et glimt af håb: Serieteater bevarede intensiteten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Annonce