x
Annonce
Odense

Jeanette og familien køber masser af varer online under coronakrisen: - Vi vil gøre, hvad vi kan for at støtte

Jeanette og Christian Helbo-Themsen bor i Odense SØ, hvor de i disse uger holder sig hjemme sammen med deres 10-årige søn, Anton. Arkivfoto: Michael Nørgaard
Jeanette Helbo-Themsen blev den femte vinder af Fyens Stiftstidendes handelskampagne, "Sæt pris på din by".

Odense/Fyn: En buket evighedsblomster, legetøj og dansk og asiatisk takeaway er blot nogle af de varer, som Jeanette og resten af familien Helbo-Themsen har brugt penge på fra deres hjem i den sydøstlige del af Odense i løbet af de sidste par dage.

Det har ført til, at familien er blevet trukket ud som den femte vinder i Fyens Stiftstidendes kampagne, "Sæt pris på din by", hvor vi belønner fynboer, der hjælper lokale forretninger under coronakrisen.

- Vi vil gøre, hvad vi kan i vores husstand for at støtte op om nogle af de mindre, siger Jeanette Helbo-Themsen.

Hun har selv drevet butik frem til 2018, hvor hun arbejdede sammen med sin mor i Themsens Café og Fristelser i Overgade i Odense, og hendes mand, Christian Helbo-Themsen, har sin egen tattoo-salon.

- Så vi kender godt til det med at være små og sårbare. Det er vigtigt at støtte op der, hvor man kan, siger Jeanette Helbo-Themsen.

Familien ordner alle indkøbene over internettet, da de har valgt at gå i isolation, mens coronaepidemien står på.

Annonce

Sæt pris på din by - sådan gør du

Fyens Stiftstidende udlodder hver dag en præmie til en borger, der har lagt penge hos en forretning og på den måde støttet butikslivet under coronakrisen.

  • Skriv i kommentarfeltet til artiklen på Fyens.dk eller på Facebook, hvor du har handlet i dag - vi har brug for butiksnavn, by og beløb.
  • Vi opfordrer til, at du handler lokalt - online - for at beskytte dig mod smitte. Tag hånd om hygiejnen og følg myndighedernes råd, hvis du handler fysisk.
  • Du skal skrive til os inden midnat for at deltage i lodtrækningen om dagens præmie.
  • Du kan deltage med lige så mange køb, du vil, så længe købet er foretaget i dag.

Vi trækker lod om præmier på hverdage frem til og med fredag 27. marts.

Vi trækker lod blandt alle kommentarer – vinderen får direkte besked.

Bliver dit lod trukket ud, beder vi dig dokumentere dit køb i form af en bon eller en overførsel senest fem dage efter, du har fået besked.

"Vi beder dig ikke om at gå amok i forbrug. Vi opfordrer til, at du handler lokalt og så normalt, som det er muligt i en unormal tid. Og vi gør det, fordi vi vil det bedste for vores lokalsamfund og for fynboerne, hvad enten man bor i Odense, Bogense, Middelfart eller Faaborg."

- Poul Kjærgaard, Chefredaktør Fyens Stiftstidende

Passer på sønnen

Det skyldes, at Jeanette og Christian Helbo-Themsens 10-årige søn Anton har et nedsat immunforsvar efter at have været syg med leukæmi.

Derfor er det heller ikke første gang, de sammen har holdt sig inden døre.

- Men det, der adskiller sig nu, er, at han er frisk. Han er ikke syg, som han har været før, siger Jeanette Helbo-Themsen.

Hun fortæller, at familien hygger sig sammen med formiddagsundervisning, videoer fra Randers Regnskov og alt, hvad der hører til, når man er hjemme med et skolebarn. Og så har flere af indkøbene da også været i Antons favør.

- Vores søn elsker laksefrikadeller, og på torsdag har vi valgt, at vi skal have mad fra Restaurant Skovbakken, siger Jeanette Helbo-Themsen, der samtidig afventer, at posten afleverer pakken med legetøj, som er købt hos Kids Coolshop.

- Han (Anton, red.) har valgt noget Playmobil, og så har vi købt noget krympeplast, så vi selv kan lave nøgleringe, fortæller hun.

Jeanette Helbo-Themsen har vundet fire billetter til Odense Zoo, som skal bruges med Antons bedsteforældre, når det bliver muligt igen.

Odense-parret Jeanette og Christian Helbo-Themsen gør en dyd ud af at støtte forretninger og spisesteder, som er nødt til at holde lukket under coronakrisen. Foto: Michael Nørgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce