Annonce
Sydfyn

Jazz, vandretur og musiske malere: 3 tips til weekenden på Ærø

Anne Mette Holstein ved sit hjem i Ærøskøbing. Foto: Rikke Brunsgaard Andersen

Ærø: Der er gang i den på Ærø for tiden med masser af tilbud til både turister og fastboende. Her giver Anne Mette Holstein tre bud på, hvad man bør opleve i weekenden.

1 Ærø Jazzdage til og med lørdag

Karmen Röivassepp Kvartet spillede torsdag på Ærø Jazz Dage. Foto: Michael Danekilde Olsen

- Man er selvfølgelig nødt til at gå til jazzfestival, fordi der kommer nogle gode navne. Jeg synes, jazzen har både sjæl og hjerte og kan noget, som andre genrer ikke kan. Den kan åbne sindet på en anden måde, synes jeg. Det, der er så fascinerende i forhold til klassisk musik, er improvisationen. At man er så meget oven på sin musik, at musikerne bare kan kigge på hinanden og forlade den lige landevej og gå ud i landskabet, siger hun.

Anne Mette Holstein anbefaler specielt koncerten fredag klokken 20 med Jan Harbecks kvartet på Det Gamle Værft.

- Det er forrygende simpelthen. Jeg hørte ham på Bartoft Station på Frederiksberg sidste år og bad ham om at komme herover i år.

Den koncert er desværre meldt udsolgt. Find de øvrige koncerter på Ærø Jazzfestivals hjemmeside.

2 De malende musikere på Søbygaard

De Malende Musikere kan opleves på Søbygaard netop nu. Her er nogle af Troels Triers billeder fra en tidligere udstilling. Arkivfoto: André Thorup

- Det, jeg kan blive optaget af, er, at de mestrer en anden kunstart. Jeg har ikke set udstillingen endnu, men jeg forestiller mig, at det, at de er musikere, spiller ind i den måde, de maler på. En anden mulighed er, at det er en helt anden side, der kommer frem, som supplement til deres musik.

Udstillingen "De Malende Musikere" med blandt andre Thomas Agergaard, Ole Fick, Flemming Quist Møller, Troels Trier, Lars Trier og Billie Koppel kan ses indtil 18. oktober.

3 Vandretur på Eriks Hale til Kalkovnen

Gåturen til Kalkovnen er anbefalelsesværdig, mener Anne Mette Holstein. Arkivfoto: Andrea Bisgaard

- Det er så fascinerende, at man kan gå hele vejen rundt og se på den meget smukke håndlavede, gamle mole. Der er både historien, en smuk vandretur, og man kommer forbi de skønne huse ude på halen.

Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce