Annonce
Faaborg-Midtfyn

Jazz på Svensk med et kæmpe talent

Ellen Andersson har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Tirsdag 22. oktober giver hun koncert i Helios i Faaborg. Pr-foto
Ellen Andersson har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Tirsdag 22. oktober giver hun koncert i Helios i Faaborg.

Faaborg: Den svenske jazzsangerinde Ellen Andersson har på rekordtid markeret sig som et af de største navne på den svenske jazzscene. Nu kommer hun til Faaborg.

Hun giver koncert tirsdag 22. oktober kl. 19.30 i Helios med Faaborg Musikforening som arrangør.

Hendes debutplade, "I’ll be seeing you", kom som et lyn fra en klar himmel. Den blev med det samme betragtet som en sensation, og anmelderne roste hende til skyerne, kaldte hende en reinkarnation af de største stemmer og drog paralleller til ikoner som Billie Holiday, Diana Krall og Nancy Williams.

Ellen Andersson har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Hun tager udgangspunkt i det amerikanske standardrepertoire, men gør det med en sublim tekstformidling, melodifortolkning og improvisation, hvor hun lader alvor og tradition møde leg og nutid.

Sverige har fået en ny verdensstjerne, og der er ingen tvivl om, at hendes karriere først lige er begyndt og vil bringe hende langt ud over Europas grænser.

Hele den internationale jazzscene har lagt sig for fødderne af det unge svenske jazztalent. Debutpladen høstede ikke bare den prestigefyldte pris "Gyllene Skivan" i Sverige, for inden da nåede The European Jazz Network at udvælge pladen som en af de 10 bedste jazzudgivelser i Europa.

Ellen Anderson spiller i Helios med sit band, der består af garvede jazzmusikere: Anton Forsberg, guitar, Thomas Fonnesbæk, bas, og Morten Lund, trommer.

Billetter kan købes på Faaborg Turistbureau, Fyensbilletten og ved indgangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce