Annonce
Faaborg-Midtfyn

Jazz på Svensk med et kæmpe talent

Ellen Andersson har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Tirsdag 22. oktober giver hun koncert i Helios i Faaborg. Pr-foto
Ellen Andersson har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Tirsdag 22. oktober giver hun koncert i Helios i Faaborg.

Faaborg: Den svenske jazzsangerinde Ellen Andersson har på rekordtid markeret sig som et af de største navne på den svenske jazzscene. Nu kommer hun til Faaborg.

Hun giver koncert tirsdag 22. oktober kl. 19.30 i Helios med Faaborg Musikforening som arrangør.

Hendes debutplade, "I’ll be seeing you", kom som et lyn fra en klar himmel. Den blev med det samme betragtet som en sensation, og anmelderne roste hende til skyerne, kaldte hende en reinkarnation af de største stemmer og drog paralleller til ikoner som Billie Holiday, Diana Krall og Nancy Williams.

Ellen Andersson har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Hun tager udgangspunkt i det amerikanske standardrepertoire, men gør det med en sublim tekstformidling, melodifortolkning og improvisation, hvor hun lader alvor og tradition møde leg og nutid.

Sverige har fået en ny verdensstjerne, og der er ingen tvivl om, at hendes karriere først lige er begyndt og vil bringe hende langt ud over Europas grænser.

Hele den internationale jazzscene har lagt sig for fødderne af det unge svenske jazztalent. Debutpladen høstede ikke bare den prestigefyldte pris "Gyllene Skivan" i Sverige, for inden da nåede The European Jazz Network at udvælge pladen som en af de 10 bedste jazzudgivelser i Europa.

Ellen Anderson spiller i Helios med sit band, der består af garvede jazzmusikere: Anton Forsberg, guitar, Thomas Fonnesbæk, bas, og Morten Lund, trommer.

Billetter kan købes på Faaborg Turistbureau, Fyensbilletten og ved indgangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce