Annonce
Middelfart

Jazz-diva indtager Brenderup

Cæcilie Nordby kommer til Brenderup på torsdag. pr-foto
Sangerinden Cæcilie Norby giver torsdag sin udsatte koncert på Brenderup Højskole

Brenderup: Torsdag, aftenen før store bededag, løber én af sæsonens store arrangementer af stabelen i Brenderup Højskoles Musikforening. Det drejer sig om den udsatte koncert med jazz-divaen Cæcilie Norby, der går på scenen sammen med sin svenske ægtefælle, bassisten og cellisten Lars Danielsson, samt pianisten Søren Bebe.

Den 54-årige sangerinde er født ind i musikken, da hendes far Erik Norby var komponist, mens hendes mor Solveig Lumholt var operasanger. Hun boltrede sig tidligt i en række sammenhænge, der favnede såvel rock, pop, jazz som funk, bl.a. Frontline og OneTwo med Nina Forsberg ved sin side.

Fra midten af 1990'erne placerede Cæcilie Norby sig efterhånden primært som jazzsanger af international klasse. Siden har hun optrådt som solist med en lang række velkendte danske og udenlandske koryfæer og bigbands i hele Europa.

Cæcilie Norby er musikalsk meget alsidig, da hendes sang kan spænde fra det romantiske til det prosaiske, fra det sårbare til det kraftfulde, og hele tiden er hendes improvisatoriske evner fremragende. Ikke uden grund er hun blevet sammenlignet med så prominente navne som Monica Zetterlund, Dina Washington og Aretha Franklin.

Koncerten begynder kl. 20 og koster 180 kr. for medlemmer, 110 kr. for unge og 220 kr. for alle andre. Biletter kan købes på billetten.dk og I Brenderup Hus.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce