Annonce
Fyn

Jasmin og Josefine står gerne 45 våde minutter i kø for ikke at skulle vente dage på at blive testet

Regnen sivede ned over de mange personer, der onsdag stod i kø for at blive testet ved de mobile teststationer ved SDU's atletikanlæg. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

SDU-studerende kunne mandag og onsdag blive testet på et mobilt testcenter. Mange stod hellere end gerne i kø i regnen for at blive testet, blandt andre veninderne Jasmin Wraae og Josefine Kjær Hansen, som ellers skulle vente indtil fredag på at blive testet.

Annonce

Fyn: Støvregnen falder over de mennesker, der venter på at blive testet for corona ved de mobile teststationer, der er sat op på SDU atletikanlæg.

På trods af det strækker køen sig langs de rødbrune løbebaner fra teststationerne til lidt over halvvejs mod den anden ende af anlægget. Nogle af dem, der står og venter i køen iført masker, er veninderne Jasmin Wraae, 19 år, og Josefine Kjær Hansen, 18 år.

De er begge i gang med at tage en HF på VUC i Nyborg og har valgt at blive testet for god ordens skyld.

- Jeg har en niece på seks uger, og jeg vil gerne kunne være sammen med min familie, forklarer Jasmin Wraae om, hvorfor hun har valgt at blive testet i dag.

- Og så går vi jo i skole, og vi vil gerne undgå at smitte hele skolen, tilføjer hun.

Grunden til, at de to har valgt at tage turen til Odense for at blive testet, er, at de ellers skulle vente helt til fredag med at blive testet - her var der tid på podningsklinikken på Vibelundvej i Odense.

De står gerne i kø i 45 minutter i regnvejr for at blive testet. For det kunne være værre.

- Nogle af vores venner var ude ved Rosengårdcentret i går, hvor der var sat en mobil teststation op. De ventede i over to timer på at blive testet, fortæller Josefine Kjær Hansen.

Annonce

Køen har været længere

Til at hjælpe med at få menneskemængden til at flyde gennem teststationerne får SDU hjælp af 67-årige Palle Svendsen. Han er folkepensionist og var ansat som betjent på SDU i 14 år, og i denne uge dirigerer han folk gennem teststationerne på SDU's campusser.


Vi ville være villige til at stå i kø, indtil vi blev testet. Også hvis køen gik flere gange rundt om atletikanlægget.

Jasmin Wraae


Ifølge ham var køen meget længere i mandags, da vejret var godt.

- Folk stod i kø næsten hele vejen rundt om atletikanlægget. Der kunne man godt have brugt en ekstra station ud over de to, der er sat op, fortæller Palle Svendsen.

Hans vagter ved teststationerne varer fra klokken 08.00 om morgenen til omkring klokken 16.00.

Selvom en lang kø indikerer, at der bliver testet mange personer, kan en den også have negative konsekvenser.

Jasmin Wraae (t.v.) og Josefine Kjær Hansen (t.h.) er glade for, at de trods alt ikke skulle stå længere tid i kø end 45 minutter. De havde dog gerne ventet længere, hvis det var nødvendigt. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Under vagten i mandags så jeg flere personer, der vendte om, da de så køen. De opgav simpelthen at skulle vente så lang tid, forklarer Palle Svensen.

Torsdag tager han med teststationerne ud på SDU's faciliteter ved Winsløwparken, hvor han igen skal hjælpe til. De andre dage har han hjulpet med at sætte klistermærker og spritdispenserer op på SDU's arealer.

- Jeg synes, det er dejligt at komme ud og snakke med alle mine gamle kollegaer og hjælpe til, hvor jeg kan, siger Palle Svendsen.

Annonce

Står gerne lang tid i kø

Med to teststationer bevæger køen sig relativt hurtigt frem, og Jasmin Wraae og Josefine Kjær Hansen tager plads i stolene, hvor testene bliver foretaget. Da testene er taget, er de klar til at vende snuden hjem med Nyborg.

Der var opsat to mobile teststationer ved atletikanlægget. Gennem dagen havde de en lind strøm af besøgende. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

De to kvinder står gerne i regnen for til gengæld at skulle stå i kortere tid i kø. Når det er sagt, så ville de ikke have vendt om ved synet af en lang kø.

- Vi ville være villige til at stå i kø, indtil vi blev testet. Også hvis køen gik flere gange rundt om atletikanlægget, pointerer Jasmin Wraae.

Coronasituationen i Odense 9. september

Fra tirsdag til onsdag er otte borgere i Odense Kommune konstateret smittet med sygdommen. Fra mandag til tirsdag var tallet af nye konstaterede smittede på 17 personer.

Stigningen af konstaterede smitte i Odense tog for alvor fart i sidste uge.

Fra tirsdag til onsdag blev 13 konstateret smittet. Fra onsdag til torsdag var tallet af nye smittede i Odense Kommune oppe på 31 personer, og fra torsdag til fredag blev 27 yderligere personer konstateret smittet i Odense Kommune.

Ifølge onsdagens tal fra Statens Serum Institut er incidensen i Odense Kommune aktuelt på 61,7. Det tal dækker over, at der i den seneste uge er konstateret 126 personer smittet med coronavirus. Incidensen på 61,7 er fortsat en af de højeste i landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar Nyborgs volde

Annonce