Annonce
Indland

Jarlovs afløser er hentet i Høje-Taastrups byråd

Rasmus Jarlov (K) skal være ny erhvervsminister. Merete Scheelsbeck bliver hans stedfortræder i Folketinget. Hun har tidligere siddet i Folketinget fra 2. maj til 9. juni 2017.

Rasmus Jarlov skal være erhvervsminister. Han afløses af lokalpolitiker Merete Scheelsbeck i Folketinget.

Merete Scheelsbeck, som sidder i byrådet i Høje-Taastrup Kommune for De Konservative, bliver stedfortræder for partifællen Rasmus Jarlov, der skal være ny erhvervsminister.

Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

Jarlov skal være erhvervsminister, efter at Brian Mikkelsen onsdag annoncerede sit farvel til dansk politik og dermed også som erhvervsminister.

Brian Mikkelsen skal fremover være direktør i Dansk Erhverv.

Det er ikke første gang, at Scheelsbeck, som bliver 32 år 23. juni, træder ind i Folketinget. Hun var midlertidigt folketingsmedlem fra 2. maj til 9. juni 2017.

Dengang var det også som stedfortræder for Jarlov. Han skulle for en stund have fokus på sin turistvirksomhed.

- Jeg glæder mig utrolig meget til at genindtræde i Folketinget. Jeg var inde for en kortere periode sidste år, og det gav mig virkelig mod på mere.

- Så det var en meget glædelig nyhed for mig, da Søren Pape Poulsen (K-formand, red.) ringede til mig i går, siger Scheelsbeck i pressemeddelelsen.

Scheelsbeck var i den korte periode sidste år ordfører for beskæftigelse, EU, transport, Grønland og Færøerne. Det vides endnu ikke, hvilke ordførerskaber hun får fremover.

I 2006 var Scheelsbeck med til at vinde valget i Høje-Taastrup Kommune og dermed også den borgmesterpost, som Michael Ziegler (K) har siddet på lige siden.

I forbindelse med sin indtræden i Folketinget sidste år sagde hun følgende i et portræt på De Konservatives hjemmeside:

- Selv om der selvfølgelig er mange forskelle på lands- og lokalpolitik, så har jeg naturligvis kunne drage nytte af mine lokalpolitiske erfaringer.

I samme portræt slog Scheelsbeck fast, at hun ikke opstiller til næste folketingsvalg, som senest finder sted 17. juni 2019.

- Næsten alle spørger mig, om jeg ikke fortryder, at jeg har trukket mig som kandidat, nu hvor jeg har prøvet at sidde i Folketinget. Men nej, det gør jeg ikke.

- Det var en meget bevidst og velovervejet beslutning, da jeg trak mig som kandidat, sagde hun om det valg, hun foretog i 2016.

- Jeg ville gerne have tid til at passe mit byrådsarbejde, dyrke min erhvervskarriere og stifte en familie.

- I den ligning kunne jeg bare ikke få et folketingskandidatur til at passe ind - i hvert fald ikke hvis jeg skulle bruge den på det, som de opstillende vælgerforeninger fortjener, at man gør.

Scheelsbeck tilføjede dog, at hun godt kunne se sig selv opstillet til Folketinget igen "om nogle år".

Det er journalist og mangeårig tv-vært Ole Stephensen, som har overtaget Scheelsbecks opstillingskredse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];