Annonce
Indland

Jarlov afbrød USA-tur for at blive ny erhvervsminister

De Konservatives Rasmus Jarlov afløser torsdag Brian Mikkelsen (K) som erhvervsminister.

Sammen med Folketingets forsvarsudvalg var Rasmus Jarlov i USA, men så fik han et vigtigt opkald fra Danmark.

- Det har været en meget kort nat på flere måder.

Det siger De Konservatives Rasmus Jarlov, som senere torsdag bliver Danmarks nye erhvervsminister, til TV2 News.

Jarlov måtte uventet afbryde sin tur med Folketingets forsvarsudvalg i USA, da partifællen Brian Mikkelsen onsdag meddelte, at han stopper i dansk politik - og dermed som erhvervsminister - for at blive direktør i Dansk Erhverv.

Torsdag morgen landede Jarlov, der er formand for forsvarsudvalget, i Københavns Lufthavn.

Jarlov præsenteres for dronning Margrethe på Amalienborg klokken 12.30, hvorefter han formelt er ny erhvervsminister.

Klokken 14 er der ministeroverdragelse i Erhvervsministeriet, hvor Brian Mikkelsen takker af, og Jarlov siger goddag. Jarlov vil ikke sige for meget, før han har været hos dronningen.

- Det ville være forkert at sige en hel masse. Men jeg vi gerne sige meget mere senere på dagen, siger Jarlov til TV2 News.

- Det bliver en spændende dag. Jeg har ikke mere at sige nu, siger Jarlov.

Mens Jarlov første gang stiftede bekendtskab med Folketinget i 2010 og ikke før har været minister, så er historien en anden for Brian Mikkelsen.

Han har siddet i Folketinget siden 1994 og har været erhvervsminister, siden De Konservative trådte ind i regeringen i 2016.

Brian Mikkelsen var også minister i VK-regeringens tid, hvor han først var kulturminister, så justitsminister og siden økonomi- og erhvervsminister.

Han er uden sammenligning den mest erfarne blandt de nuværende konservative ministre og folketingspolitikere.

- Nu vender jeg det blad. Jeg har aftjent min politiske værnepligt, og det er jeg stolt over.

- Jeg har mega respekt for politik og for de politikere, der er, som jeg synes får ufortjente tæsk, sagde Brian Mikkelsen onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce