x
Annonce
Indland

Jarlov afbrød USA-tur for at blive ny erhvervsminister

De Konservatives Rasmus Jarlov afløser torsdag Brian Mikkelsen (K) som erhvervsminister.

Sammen med Folketingets forsvarsudvalg var Rasmus Jarlov i USA, men så fik han et vigtigt opkald fra Danmark.

- Det har været en meget kort nat på flere måder.

Det siger De Konservatives Rasmus Jarlov, som senere torsdag bliver Danmarks nye erhvervsminister, til TV2 News.

Jarlov måtte uventet afbryde sin tur med Folketingets forsvarsudvalg i USA, da partifællen Brian Mikkelsen onsdag meddelte, at han stopper i dansk politik - og dermed som erhvervsminister - for at blive direktør i Dansk Erhverv.

Torsdag morgen landede Jarlov, der er formand for forsvarsudvalget, i Københavns Lufthavn.

Jarlov præsenteres for dronning Margrethe på Amalienborg klokken 12.30, hvorefter han formelt er ny erhvervsminister.

Klokken 14 er der ministeroverdragelse i Erhvervsministeriet, hvor Brian Mikkelsen takker af, og Jarlov siger goddag. Jarlov vil ikke sige for meget, før han har været hos dronningen.

- Det ville være forkert at sige en hel masse. Men jeg vi gerne sige meget mere senere på dagen, siger Jarlov til TV2 News.

- Det bliver en spændende dag. Jeg har ikke mere at sige nu, siger Jarlov.

Mens Jarlov første gang stiftede bekendtskab med Folketinget i 2010 og ikke før har været minister, så er historien en anden for Brian Mikkelsen.

Han har siddet i Folketinget siden 1994 og har været erhvervsminister, siden De Konservative trådte ind i regeringen i 2016.

Brian Mikkelsen var også minister i VK-regeringens tid, hvor han først var kulturminister, så justitsminister og siden økonomi- og erhvervsminister.

Han er uden sammenligning den mest erfarne blandt de nuværende konservative ministre og folketingspolitikere.

- Nu vender jeg det blad. Jeg har aftjent min politiske værnepligt, og det er jeg stolt over.

- Jeg har mega respekt for politik og for de politikere, der er, som jeg synes får ufortjente tæsk, sagde Brian Mikkelsen onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Forældre vil lade børn blive hjemme efter påske

Annonce