Annonce
Kultur

Japanske Haruki Murakami får HCA Litteraturpris

Haruki Murakami kommer til Odense i oktober 2016.

Japansk succesforfatter modtager næste år prestigefyldt pris og en halv million kroner

Den japanske succesforfatter Haruki Murakami har sagt ja tak til at modtage den næste Hans Christian Andersen Litteraturpris, der uddeles næste år.

Forfatteren bag succeser som "Trækopfuglens krønike" og senest novellesamlingen "Mænd uden kvinder" har indvilget i at komme til Odense for at modtage prisen i oktober 2016. Det afslører formand for litteraturprisens komité Jens Olesen over for Fynske Medier.

- Vi er meget stolte af at kunne uddele den kommende pris til Haruki Murakami, og det er en enig komité, der står bag beslutningen, siger han.

Haruki Murakami har udgivet mere end ti romaner, flere novellesamlinger og en række essaysamlinger. Han er oversat til godt 40 sprog, og har flere gange været inde i billedet som modtager af Nobels Litteraturpris.

Professor i litteratur ved Syddansk Universitet Anne-Marie Mai, der også sidder i litteraturprisens komité er begejstret for valget. Hun fortæller om hans fabulerende prosa, at den har et globalt udsyn og en fortælleglæde, der finder paralleller i H.C. Andersens forfatterskab.

Hans Christian Andersen Literature Award er indstiftet i 2007 og siden uddelt til forskellige forfattere som Salman Rushdie, Isabel Allende, J.K. Rowling og Paulo Coelho.

Læs mere om prisvinderen og komitéens arbejde i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis i morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce