Annonce
Kultur

Japanske Haruki Murakami får HCA Litteraturpris

Haruki Murakami kommer til Odense i oktober 2016.

Japansk succesforfatter modtager næste år prestigefyldt pris og en halv million kroner

Annonce

Den japanske succesforfatter Haruki Murakami har sagt ja tak til at modtage den næste Hans Christian Andersen Litteraturpris, der uddeles næste år.

Forfatteren bag succeser som "Trækopfuglens krønike" og senest novellesamlingen "Mænd uden kvinder" har indvilget i at komme til Odense for at modtage prisen i oktober 2016. Det afslører formand for litteraturprisens komité Jens Olesen over for Fynske Medier.

- Vi er meget stolte af at kunne uddele den kommende pris til Haruki Murakami, og det er en enig komité, der står bag beslutningen, siger han.

Haruki Murakami har udgivet mere end ti romaner, flere novellesamlinger og en række essaysamlinger. Han er oversat til godt 40 sprog, og har flere gange været inde i billedet som modtager af Nobels Litteraturpris.

Professor i litteratur ved Syddansk Universitet Anne-Marie Mai, der også sidder i litteraturprisens komité er begejstret for valget. Hun fortæller om hans fabulerende prosa, at den har et globalt udsyn og en fortælleglæde, der finder paralleller i H.C. Andersens forfatterskab.

Hans Christian Andersen Literature Award er indstiftet i 2007 og siden uddelt til forskellige forfattere som Salman Rushdie, Isabel Allende, J.K. Rowling og Paulo Coelho.

Læs mere om prisvinderen og komitéens arbejde i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis i morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Kerteminde For abonnenter

Flemming har skabt et millionoverskud i sin smedevirksomhed, men nu står det stille: - Jeg kan godt frygte for fremtiden

Annonce