Annonce
Nyborg

Janus Møller Jensen færdig på Koldinghus

Janus Møller Jensen er færdig som direktør for museet på Koldinghus. "Et forkert match", siger formanden for museets bestyrelse. Arkivfoto: Søren Gylling.
Den tidligere leder af Nyborg Slot, museumsinspektør Janus Møller Jensen, fik ikke nogen lang karriere på Koldinghus. Han er fratrådt efter en gensidig aftale med bestyrelsen.

Nyborg/Kolding: Den tidligere leder af Slottet i Nyborg, Janus Møller Jensen, fik ikke lang tid til at markere sig i jobbet som direktør på Koldinghus i Kolding.

Efter ni måneder er han fratrådt efter en gensidig aftale med bestyrelsen. Det skriver regionalavisen på de kanter, JydskeVestkysten.

Forklaringen på det hurtige exit i Kolding er, at Janus Møller Jensen "ikke var det rigtige match". Til JydskeVestkysten siger bestyrelsesformand Jørgen A. Houmann:

"Det er aldrig en rar situation, og det har også været svært. Men vi har lavet en fratrædelsesaftale, hvor Janus nu fratræder, så han kan komme videre i sit liv, og Koldinghus kan også komme videre. Det match passede ikke rigtigt sammen". Og han fortsætter:

"Da vi ansatte Janus, sad vi fire personer i ansættelsesudvalget, der var rørende enige om, at han var det rette valg, men man må nogen gange komme til erkendelsen af, at det var ikke det match, vi havde håbet på."

Janus Møller Jensen har spillet en helt afgørende rolle i forvandlingen af Nyborg Slot fra et noget støvet museum til en levende kulturinstitution med masser af aktiviteter og gæster. Han blev ansat kort efter fusionen mellem museerne i Kerteminde og Nyborg og har kørt tæt parløb med direktør Erland Porsmose om de store planer for udbygning af Nyborg Slot.

Han tiltrådte stillingen på Koldinghus den 1. december 2018.

Janus Møller Jensen bor dog stadig i Nyborg sammen med kone og børn.

Det har ikke været muligt at træffe Janus Møller Jensen for en kommentar.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce