Annonce
Odense

Jane Jegind revser kritiker: - Han har fået sommerkuller

Rådmand Jane Jegind (V) kritiserer byrådskollega Anders W. Berthelsen. Arkivfoto: Kim Rune
Balladen om Den Fynske Opera er nu også politisk, men Venstres rådmand, Jane Jegind, afviser kritikken fra Anders W. Berthelsen. Han forsøger at lave valgkamp her i sommerferien, siger hun.
Annonce

Odense: Det socialdemokratiske medlem af By- og Kulturudvalget, Anders W Berthelsen, har fået sommerkuller og forsøger at lave valgkamp her i sommerferien.

Det mener Venstres rådmand, Jane Jegind, efter Anders W. Berthelsen her i avisen har rettet kritik af især Konservative, men også Venstre, i forbindelse med rodet i Den Fynske Opera.

- Anders W. Berthelsen plejer at tænke sig om, men her forsøger han at rejse en storm i et glas vand og sætte nogle modsætninger op, som ikke er til stede, siger Jane Jegind.

Annonce

Måske sag i byrådet

Konkret handler rådmandens kritik om den socialdemokratiske trussel om at rejse en initiativretssag i byrådet, hvis ikke V og K kan give klare svar på en række spørgsmål fra Anders W. Berthelsen. Fx hvordan det er kommet dertil, at K næsten totalt har sat sig på bestyrelsen i operaen?

Initiativretssagen skal handle om at få lavet en ekstern uvildig undersøgelse af forholdene i Den Fynske Opera. Men Jane Jegind mener, det er forkert at skyde på V og K, fordi operaens bestyrelse er selvsupplerende - noget som også Anders W. Berthelsen tidligere har stemt for.


Jeg skal være den første til at mene, at det, der er foregået, hverken er særligt kønt eller godt. Havde vi som kommune haft en mulighed for at udpege et par medlemmer til bestyrelsen, ville jeg i den her situation have sagt: Det tror jeg nok, vi skal. Det er bare ikke muligt.

Rådmand Jane Jegind (V)


- Jeg har også kigget med stor fortrydelse på det, der er sket i Den Fynske Opera, og bedt forvaltningen om at fortælle, hvad vi kunne gøre. I den forbindelse fik jeg at vide, at der var indført skærpet tilsyn. Og det sørgede jeg for, at udvalget blev informeret om, fortæller Jane Jegind.

Annonce

Andre kan godt selv

Hun peger på, at Odense Kommune frem til 2023 ikke kan blande sig i, hvem der skal sidde i bestyrelsen.

- Jeg skal være den første til at mene, at det, der er foregået, hverken er særligt kønt eller godt. Havde vi som kommune haft en mulighed for at udpege et par medlemmer til bestyrelsen, ville jeg i den her situation have sagt: Det tror jeg nok, vi skal. Det er bare ikke muligt. Og det ved Anders W. Berthelsen. Det er en alvorlig situation, men det er også derfor, der er indført skærpet tilsyn, siger hun.

- Til gengæld findes der også gode eksempler på selvudpegende bestyrelser andre steder, fx Teater Momentum, så nu skal man ikke gøre livet surt for alle, bare fordi en institution ikke kan finde ud af at håndtere en given situation.

Balladen i Den Fynske Opera

Odense Kommune har pålagt den Fynske Opera et skærpet tilsyn.

Kommunen peger på flere kritisable forhold, blandt andet rod i referater fra bestyrelsesmøderne, tvivl om habilitet, at forretningsordenen er forsvundet, mangel på åbenhed og gennemsigtighed på hjemmesiden, formelle fejl ved ændringer af vedtægt og hyppig udskiftning af ledelse, administration m.v. samt en uklar rolleadskillelse mellem direktion og bestyrelse.

Det skærpede tilsyn opretholdes, indtil Odense Kommune vurderer, at behovet ikke længere er til stede.

En genopretningsplan skal nu sikre, at Den Fynske Opera kommer tilbage på sporet. En del af forholdene er der, efter det skærpede tilsyn er blevet iværksat, blevet rettet op på. Andre udestår stadig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Annonce