Annonce
Odense HC

Jan Pytlick: Selvfølgelig kan jeg mærke presset

Cheftræner Jan Pytlick har et Odense Håndbold fyldt med stjerner. Kan han føre holdet til den første titel i den sæson, som netop er begyndt? Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix
Trods 10 spillere på diverse europæiske landshold og ligaens suverænt højeste spillerbudget er Odense Håndbold fortsat uden titler. EHF Cup er en ekstra mulighed i denne sæson.

Håndbold: Der er ikke noget, folkene i og omkring ambitiøse Odense Håndbold hellere vil end at tage projektets første titel.

I sidste sæson var cheftræner Jan Pytlick & Co. så tæt på, som man kan komme, men de fynske fødder blev sat forkert, da det hele skulle endelig afgøres både omkring det danske mesterskab og pokaltitlen.

Med 10 spillere på diverse, europæiske landshold - heraf syv på den seneste udgave af det rød-hvide landshold - og ligaens suverænt højeste spillerbudget gør Odense Håndbold et nyt forsøg på at hente en titel i den sæson, som netop er begyndt.

Med adgang til pokalturneringens Final 4 mellem jul og nytår - dog først efter et drama og omkamp i kvartfinalen mod Viborg HK - og en aktuel tredjeplads i ligaens grundspil er Odense Håndbold fortsat sikkert med i kampen om både DM-titlen og pokaltitlen. Og i denne sæson er der også en tredje titelmulighed, idet fynboerne deltager i EHF Cup.

Fredag og lørdag spiller Odense Håndbold mod tjekkiske DHC Slavia Praha i EHF Cups tredje runde.

På spørgsmålet, om han føler, der er pres på ham, for at skaffe en titel i denne sæson, svarer cheftræner Jan Pytlick:

- Det kan jeg selvfølgelig godt mærke, der er. Vi har et projekt, der er sat rigtig mange penge i, og alle i og omkring klubben vil så gerne have en titel. Så ja, jeg kan mærke presset. Men det er ikke noget, jeg går og tænker på til hverdag.

- Tror du, at du er færdig i klubben, hvis ikke I henter en titel i denne sæson med det store setup i Odense Håndbold?

- Karsten, det ved du, at jeg ikke kan sige så meget til. Det er ikke min afgørelse. Vi har et godt hold, men mange ting skal falde rigtig på plads i foråret med blandt andet formkurve og skadessituation, for der er mange andre dygtige hold. Og heldigvis for det. Ellers var der ingen spænding.

Annonce

Derfor spilles der i Otterup

Normalt afgøres et tredje runde-opgør i EHF Cup som den mellem Odense Håndbold og DHC Slavia Praha med en kamp hjemme og en kamp ude.

På grund af forberedelserne til Denmark Open i badminton i Odense Idrætshal - Odense Håndbolds hjemmebane - i næste uge tilbød Odense Håndbold imidlertid tjekkerne at spille begge opgør i Prag. Men DHC Slavia Praha vendte på en tallerken og tilkendegav, at den helst ville spille begge opgør på Fyn. Det fortæller Lars Peter Hermansen, administrerende direktør i Odense Håndbold.

Derfor spilles de to kampe i Otterup - fredag kl. 18.30 og lørdag kl. 17.00.

- Vi tror, tjekkerne godt ville en tur til Danmark og opleve dansk håndbold på tæt hold, lyder det fra Lars Peter Hermansen.

Går Odense Håndbold videre til fjerde runde - den sidste inden et eventuelt gruppespil til foråret - afvikles kampene i november.

Direktøren: Hypotetisk spørgsmål

Lars Peter Hermansen er administrerende direktør i Odense Håndbold. Hermansen giver følgende svar på spørgsmålet, om Jan Pytlick fortsat vil stå i spidsen for holdet, hvis sæson 2019/20 også bliver uden titler til de orange:

- Det er et hypotetisk spørgsmål. Vi har et setup, hvor vi som mål har at vinde alle kampe. Nycke Groot (Odense Håndbolds nye, hollandske stjernespiller, red.), Jan Pytlick og jeg selv - ja, alle i projektet er under pres. Det skal man kunne leve med. Og hvis man ikke kan det, så skal man være et andet sted.

Aktuelt gælder det altså jagten på succes i EHF Cup for Odense Håndbold - en turnering, hvor Team Esbjerg nåede finalen i sidste sæson. Odense Håndbolds to kampe i tredje runde mod DHC Slavia Praha fredag og lørdag spilles begge i Otterup, og Jan Pytlick er kontant i mælet omkring de opgør:

- Tjekkerne er på niveau med et hold i den nederste del af den danske liga. Vi undervurderer ikke nogen, men over de to kampe skal der ikke være tvivl om, at vi går videre. Vi er stille og roligt på rette kurs med holdet.

Svær fjerde runde

Målet for Odense Håndbold er at få adgang til forårets gruppespil i EHF Cup. Det kræver ud over samlet sejr over tjekkerne også gevinst i en fjerde runde, hvor modstanden kan blive væsentlig hårdere end DHC Slavia Praha.

- Ja, der kan vi komme til at trække et virkelig stærkt hold. Men vi tror på egne evner og gode muligheder for at nå gruppespillet, fastslår Jan Pytlick.

Ud over muligheden for en international titel ser cheftræneren også et EHF Cup-gruppespil som en rigtig god mulighed for at skærpe sin trups form til forårets afgørende slag om DM-titlen i det altid intense ligaslutspil. Pytlick tilføjer:

- Det er et stort mål for os at nå det gruppespil. Også fordi det kan give nogle virkelig store og udviklende kampe for holdet og klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bandekriminalitet. Vi skal beskytte vidner bedre

Synspunkt: Hvis en borger i Odense, på Fyn eller et andet sted i landet oplever grov kriminalitet, bør det meldes til politiet. Men vi risikerer, at alt for mange afholder sig fra det, fordi de er bange for at vidne – særligt når kriminaliteten er begået af voldsparate, hårdkogte bandekriminelle. Derfor foreslog vi i weekenden, at vidner i bandesager skal sikres langt bedre end i dag: Vidner skal have anonymitet i alle sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidners identitet må aldrig fremgå i sagsakter i sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidner skærmes helt af, så der i retslokalet kun er dommer, domsmænd/nævninge, anklager og forsvarer. Vidnerne skal ganske enkelt kunne udtale sig uden at være hundeangste for, hvad der kan ske med dem selv eller deres familie, fordi det tiltalte bandemedlem og hans ’brødre’ kender deres identitet. Bedre beskyttelse af vidner er også klart til samfundets bedste, for gode vidneudsagn er ofte det, der gør, at kriminelle bandemedlemmer dømmes for deres forbrydelser. Som samfund stiller vi tilmed store krav til vidnerne: Et vidne er forpligtet til at udtale sig, tale sandt, møde op i retten og forblive i retten – ellers risikerer vidnet at blive anholdt. Så det mindste, vi som samfund kan gøre, er da at sikre vidnets sikkerhed. På lederplads her avisen lød det dog i mandags, at vores forslag går for vidt. At vi ikke kan have ”et parallelt retssystem, hvor bandemedlemmer og rockere får ringere muligheder for at forsvare sig i retten end andre tiltalte”. Alle skal naturligvis have en retfærdig rettergang, det kunne vi aldrig drømme om at gå på kompromis med. Og det bør bestemt også være muligt, selvom et hardcore bandemedlem ikke får serveret vidnets navn på et sølvfad. Vi foreslår netop, at forsvarsadvokaten skal kende vidnets identitet, så hun/han kan foretage sin egen research om vidnet og udspørge vidnet på kryds og tværs – men forsvareren skal være sig sit ansvar bevidst og ikke afsløre vidnets identitet over for sin bandeklient. Det er vist ikke for meget forlangt. Tryghed er altafgørende for, at vidner fortæller, hvad de har set. Her i avisen kunne vi jo i weekenden læse, hvordan beboere i et boligområde i det nordøstlige Odense afholder sig fra at melde episoder til politiet af frygt for gengældelse fra tvivlsomme typer. Når vi skal banderne til livs, skal vi presse dem konstant. De fleste odenseanere har – desværre – gennem årene bidt mærke i bandernes storskrydende adfærd i vores by. Og en del odenseanere har oplevet trusler og regulære afstraffelser. Som by skal vi stå sammen mod banderne, og vi har brug for, at lovgiverne på Christiansborg giver os de bedste rammer for det – ved at beskytte vidner bedre. Det er godt, at bandemedlemmer nu kan idømmes længere fængselsstraffe, men hvad hjælper det, hvis de ikke dømmes? Fordi vidnerne ikke tør stå frem?

Nyborg

Nyt læserråd er skudt i gang: Nyborg-aktører skal finde løsninger sammen med Fyens Stiftstidende

Annonce