Annonce
Nyt om navne

Jan Frystyk bliver ny ledende overlæge

Annonce

Jan Frystyk bliver ny ledende overlæge på Endokrinologisk Afdeling M på OUH. Han bliver dermed både afdelings- og forskningsleder.

Det er et kendt ansigt, som nu afløser Jeppe Gram i funktionen om ledende overlæge på Endokrinologisk Afdeling M på Odense Universitetshospital. Jan Frystyk har siden september 2017 været tilknyttet OUH som overlæge og klinisk professor i endokrinologi. Han er også – og vil fortsætte med at være – forskningsleder på afdelingen, og dermed også daglig leder af frontlinjecenteret Klinik for Kropsidentitet, som han har været det siden 2018.

- I de to år jeg har været ansat, har jeg fået et godt indblik i afdelingen. Jeg ser store muligheder for at udnytte den synergi, der kan opstå ved på samme tid at lede afdelingens kliniske og forskningsmæssige udvikling. Vi skal konstant udvikle behandlingen via forskning, siger Jan Frystyk og fortsætter:

- Vi har en opgave foran os. Vi skal tænke i mere shared care sammen med almen praksis, og vi skal omstille vores arbejdsgange til nye fysiske hospitalsrammer. Jeg glæder mig til at stå i spidsen for i en afdeling, som er en højtspecialiseret faglig spydspids både nationalt og internationalt.

Michael Dall, lægelig direktør på OUH, siger om ansættelsen:

- I de to år vi har kendt Jan har han vist sig som en fagligt dygtig og kompetent leder med stor interesse for organisation og ledelse. Jeppe Gram har gjort et fremragende stykke arbejde, men når han nu forlader os, ser jeg det som en stor styrke, at hans afløser kender afdelingen indefra. Jan har klare visioner for afdelingens udvikling, både i forhold til interne arbejdsgange og samarbejder ud af huset med vores nabo-sygehuse og de praktiserende læger, så patienterne kan få høj en faglig behandling tættest muligt på eget hjem. De ambitioner glæder vi os som direktion til at understøtte.

Jeppe Gram vender tilbage til Sydvestjysk Sygehus til en stilling som overlæge i endokrinologi.

Jan Frystyk blev speciallæge i intern medicin/endokrinologi i 2006. Ud over sit kliniske virke har han gennem mange år drevet endokrinologisk forskning på internationalt niveau. Han blev Ph.d. i 1996 og fik en doktorgrad i 2004. Han er uddannet læge fra Aarhus Universitet i 1992.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce