Annonce
Sport

Jakob Michelsen forklarer: Derfor var OB uden anføreren

Kenneth Emil Petersen var sat af mod FC Midtjylland. Her er han i duel med Dame N'Doye i en tidligere hjemmekamp. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

OB-træneren havde brug for power, fart og duelstyrke.

FODBOLD: For første gang siden en skadesperiode fra november 2016 til marts 2017 var OB's 33-årige anfører, Kenneth Emil Petersen, ikke udtaget til startopstillingen, men var sat ud på bænken til kampen mod mesterholdet Midtjylland i søndags.

Ellers har Kenneth Emil Petersen spillet samtlige kampe på fuld tid i en meget lang periode bortset fra sidste kamp i forårets grundspil, da han bad om at blive skiftet ud efter en time nede i Haderslev, fordi han ikke kunne garantere, at han ville undgå rødt kort, fordi hans kemi med dommer Michael Johansen var dårlig.

- Træner Jakob Michelsen, Marco Lund spillede i stedet for Kenneth Emil Petersen. Hvorfor?

- Fordi jeg ville have noget mere power, mere fart og mere duelstyrke ind i bagkæden og så kunne vi få Jeppe Tverskov ind i midten, fordi Midtjyllands to angribere presser bredt i banen, så Tverskov ville blive den midtstopper, der ville få mest tid på bolden, og her er han jo out-standing.

- Ja, det lykkedes vel?

- Det er nemt at evaluere efter kampene og det er journalister gode til. Marco spillede en god kamp og vores organisation så god ud i dag. Vi giver stort set ikke en chance væk bortset fra målet og en enkelt dødbold.

- Hvis der skulle have været en vinder, skulle det have været os. Vi lykkedes med at stå med vore wingbacks ekstremt højt, så vi kunne få Troels Kløve og Julius Eskesen ud på siderne og tvinge Jakob Poulsen og Tim Sparv til at dække store områder. Vi har lige fået ros fra Jakob Poulsen og Dal Hende for at have udført det på den måde.

Annonce

Huset vinder altid

- Hvis vi over tid bliver ved med at have bolden mere end de andre, skaber flere chancer end de andre og mindre til modstanderne, som vi gør, så skal vendepunktet komme. Jeg tror på statistikker. På kasino vinder huset altid over tid. Det tror jeg også på her. I forhold til folkestemningen var det godt med en succesoplevelse, fordi vi blev bekræftet i, at de ting, vi gør, er rigtige, sagde Michelsen, der også roste unge Julius Eskesen.

- Med lidt mere rutine bliver han endnu bedre til at træffe de rigtige beslutninger. Vi har et meget ungt hold og mange har deres bedste tid foran sig. Pointet mod FC Midtjylland kan blive et vendepunkt, fastslog OB-træneren.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce