Annonce
Faaborg-Midtfyn

Jakob Holm: Mulighed for flexbolig bør begrænses

På langt sigt vil flere flexboliger betyde færre børnefamilier i området, siger Jakob Holm. Arkivfoto: Anne Jørgensen
Jakob Holm - tidligere mangeårigt kommunalbestyrelsesmedlem for SF - overvejer comeback med blandt andet flexbolig-problematikken som tema i en valgkamp.

Faaborg: Som det fremgik af avisen forleden, er det stigende antal flexboliger i Faaborg noget, der optager ganske mange - og som mange er bekymrede over.

Nu melder Jakob Holm, der i over 20 år var politisk aktiv i først Faaborgs byråd og siden i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune, sig også på banen.

Han overvejer i øjeblikket, om han skal stille op til kommunalvalget i november.

- Hvis jeg vælger at stille op, bliver et af mine valgtemaer at få evalueret den eksisterende flexboligpolitik med henblik på at få muligheden væsentligt reduceret. Vælger jeg ikke at stille op, så er flexboligreglerne et problem, jeg vil forfølge og prøve at påvirke politikerne til at ændre, siger han.

Ifølge Jakob Holm er der flere problemstillinger i det.

- Der er desværre sket det, at det ikke kun er ganske små boliger, der ikke længere lever op til en moderne families boligkrav, der må sælges som flexbolig. Også store og velindrettede familieboliger får flextilladelse, siger han.


I et lidt længere perspektiv betyder det, at der vil blive færre børn og unge i området, hvilket kan true både daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser.

Jakob Holm (SF)


Og der er flere ting, der gør det problematisk, mener han.

- Dels forsvinder der mange boliger fra udlejnings- og salgsmarkedet, som en enlig forsørger typisk kan betale, hvilket ofte er cirka 4500-5000 kroner om måneden. Det skal sammenholdes med, at der hvert år kommer cirka 15.000 nye en-persons-husstande i Danmark, lyder hans pointe.

Men det er også et problem, at der forsvinder boliger, som egner sig til børnefamilier.

- I et lidt længere perspektiv betyder det, at der vil blive færre børn og unge i området, hvilket kan true både daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser. Jeg har kendskab til fire gode familieboliger, der via flextilladelse er forsvundet for fastboende, og jeg har kendskab til et mindre byhus, som blev solgt til flexbolig for næsen af en enlig forsørger. Flexboligmuligheden er mest en fordel for sælger, der ofte kan få en lille merpris, hvilket jeg under dem, men et problem for byen og egnen både nu og i et længere perspektiv, siger Jakob Holm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce