Annonce
Sport

Jakob Fuglsangs træner forlader Astana

Jakob Fuglsang mister sin træner Rune Larsen, der stopper hos Astana.

Efter et år som træner hos Astana er Rune Larsen færdig på cykelholdet, der har stoppet samarbejdet.

Cykelstjernen Jakob Fuglsang mister sin træner Rune Larsen på det kasakhiske cykelhold Astana.

En af årsagerne er, at Fuglsang ikke levede op til forventningerne om en topplacering i Tour de France. Her sluttede Fuglsang som nummer 12 - næsten 20 minutter efter vinderen Geraint Thomas (Sky).

- Touren blev ikke helt, som vi håbede på, og det falder også tilbage på mig. Det falder tilbage på hele holdet omkring Jakob, siger Rune Larsen til DR Sporten.

- Vinderen har altid ret, og hvis Jakob var kommet ud af Touren som vinder, så havde det været en anden historie. Det tror jeg ikke, man behøver at være professor for at gennemskue, siger han.

Ud over Fuglsang har Rune Larsen været træner for Michael Valgren, Jesper Hansen og Magnus Cort gennem det seneste år hos Astana.

Den danske træner har ønsket at diskutere træningsmodeller og -metoder med Astana-holdet, men her er han ikke trængt igennem til ledelsen.

- Jeg ville godt have brugt noget tid på at diskutere træningslejr, testmetoder og nogle forskellige andre ting, men der har holdet valgt at holde fast i det, de kender og er trygge ved - hvilket også er helt fair, siger Rune Larsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce