Annonce
Erhverv

Jagten på næste vækst-vinder er gået ind

Sådan så det ud, da Thomas Visti, t.v., og Niels Jul Jacobsen, fra MIR blev kåret som fynske EY-vindere i november 2018. Arkivfoto: Simon Nørlev
Næppe er EY Entrepreneur of the Year-konkurrencen med en international vinder afsluttet, før jagten på dette års vækst-vinder går ind - både på Fyn og i resten af Danmark. Danske Bank er ny samarbejdspartner for EY.

Det er knap et par uger siden, årets udgave af EY World Entrepreneur of the Year, en slags VM i vækst, løb af stabelen i Monaco med deltagelse af fynske Mobile Industrial Robots (MIR). Men forberedelserne med at finde den næste vinder på Fyn og i Danmark er allerede så småt gået i gang.

Fyn har to gange på tre år vundet den danske del af konkurrencen - først Micro Matic i 2016/17 og MIR i 2018/19. Begge virksomheder repræsenterede Danmark til VM-finalen i Monaco, hvor det dog endnu aldrig er lykkedes en dansk virksomhed at komme helt til tops.

Men det er med en vis portion optimisme, EY og Danske Bank i den kommende tid tager hul på en ny runde interviews med egnede kandidater på Fyn og i resten af landet.

- Vi er glade for at skulle være med til at kaste lys over de virksomheder, der gør det godt, og som skaber vækst og arbejdspladser på Fyn, siger Jan Reifling, områdedirektør for Danske Banks erhvervskunder på Fyn.

Annonce
Søren Smedegaard Hvid står i spidsen for EY Entrepreneur of the Year i Danmark, som sammen med Danske Bank går i gang med at finde kandidater til konkurrencen. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

Danske Bank afløser Jyske Bank

Det er nyt, at EY efter 12 år har udskiftet Jyske Bank med Danske Bank som samarbejdspartner i konkurrencen. Om skiftet siger Søren Smedegaard Hvid, direktør for EY Entrepreneur of the Year, fra EY i Odense:

- Da vores kontrakt med Jyske Bank løb ud, gav det os anledning til at genoverveje, hvem der i fremtiden skulle være hovedsamarbejdspartner. Danske Bank har både en interessant strategi rettet mod vækst-Danmark, de ville gerne investere i at få fortalt de bedste væksthistorier i Danmark, og de er Danmarks største erhvervsbank. Efter et par møder så vi en god mulighed sammen her. Derudover er det nok også sådan, at nye øjne af og til kan løfte tingene til helt nye højder.

- Har det givet anledning til ekstra overvejelser hos jer, at Danske Banks image er belastet af den store sag om hvidsvask?

- Vi er naturligvis bekendt med de sager, som har trukket stor opmærksomhed. Det er klart vores indtryk, at alle er ærgrelige over det og ønsker at genskabe tilliden. Vores fokus for EY Entrepreneur of the Year er dog uændret og helt klart: Vi vil sætte fokus på danske virksomheder, der skaber vækst og arbejdspladser.

Gav god branding

Den netop afholdte finale i Monaco med deltagelse af næsten 50 virksomheder fra lige så mange lande var en god oplevelse for MIR-folkene, lydet det efterfølgende, selv om håbet om at komme helt til tops naturligvis var stort.

- Det har givet en enorm god branding af virksomheden, og samtidig har det været et stort skulderklap, siger Thomas Visti, adm. direktør i MIR.

I de reportager, avisen skrev fra Monaco, fremgik blev det flere gange slået fast, at MIR ud over at være en god historie i sig selv også var en god eksponent for den fortælling, der er om Odenses transformation fra industriby til nyt center for tech- og robotindustrien.

Her er der stadig mange mulige kandidater til topplacering i den danske del af konkurrencen, og det er dem, EY og Danske Bank går i gang med at identificere.

Jan Reifling, områdedirektør for Danske Banks erhvervskunder på Fyn, glæder sig over, at banken er ny samarbejdspartner for EY. Foto: Michael Nørgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce