Annonce
Kerteminde

Fra web til virkelighed: Jagtbutik stortrives midt i industrikvarteret

Jan Jensen (th) er godt tilfreds med, at han i 2017 åbnede jagtbutik i industrikvarteret i Langeskov. Beliggenheden tæt på motorvejen er helt ideel. Foto: Helle Kryger
Siden Skandinaviens største online-forhandler af jagtudstyr åbnede fysisk butik i Langeskov, er kunderne strømmet til fra hele landet

Langeskov: Midt imellem nogle af kommunens største industriarbejdspladser som STOK Emballage, KRUUSE og Hydac, og langt fra detailhandel i øvrigt, har jagtudstyrs-forhandleren SIE-Hunting fundet et særdeles velegnet territorium at slå sig ned i.

Her strømmer kunderne til fra hele landet, selvom kun et par granrafter på facaden og et lille logo over hoveddøren afslører, hvad der gemmer sig indenfor.

I 2016 voksede Skandinaviens største online-forhandler af jagtudstyr så at sige ud af internettet og slog sig ned med en fysisk butik på Agertoften. I dag viser det sig at være den helt rigtige beslutning, fortæller Jan Jensen, der er butiksindehaver:

- Beliggenheden tæt på motorvejen har vist sig at være helt ideel. Kunderne kører gerne fra København og Århus for at handle hos os. De skal jo bare lige af afkørslen, så er de her. Lå vi inde midt i Odense eller en anden by, kunne der hurtigt gå 20 minutter bare med at nå ind til centrum og finde en parkeringsplads, fortæller Jan Jensen, der er butiksindehaver.

Annonce
I butikkens showroom er der både våben, friluftsbeklædning og alverdens elektronisk udstyr til jægere.Foto: Helle Kryger

Første jagt-webshop i landet

Det er Claus Eisner et godt eksempel på. Han bor i Agedrup og er i dag i Langeskov for at købe patroner:

- Selvom der ligger en butik i Odense kan jeg godt lide at komme herud. Det er nemt at komme til, og der er en god service. Jeg skal på vildsvinejagt nær Berlin i næste weekend sammen med nogle jagtkammerater og manglede noget rådgivning til køb af patroner. Jeg er forholdsvis ny jæger, fortæller han.

Jan Jensen og butikkens øvrige tre ansatte er stadig lidt forpustede efter julens travlhed og det efterfølgende gavebytteri:

- Vi har simpelthen løbet på væggene. Det har været et gedemarked. Første åbningsdag i 2020 havde vi tæt på rekordomsætning, fortæller han.

I butikkens showroom finder man både friluftsbeklædning, våben og en verden af gadgets til jægere. Der er også et hjørne med fiskeriudstyr. Webshoppen indeholder mere end 20.000 forskellige varenumre, og kunderne inviteres jævnligt til forskellige tema-aftener og åbent hus-arrangementer.

- Vi er godt besøgt, fordi vi var de første herhjemme til at lave en webshop med jagtudstyr og drop-shipping. Vi var også først til at sælge nat- og specialudstyr til politikorpset. Det er nu også røget på ønskelisten hos jægerne, fortæller han.

Varmesøgende natkikkerter

Jagt er populært som aldrig før, og ingen vil gå ned på udstyr i 2020.

- Folk lægger generelt flere penge i deres fritidsinteresser end tidligere. Når vi førhen præsenterede menigmand for en varmesøgende natkikkert til 17.000 kroner, sagde de "glem det." Sådan er det ikke længere. Nu er det en populært ting at have med på vildsvinejagt om natten. Så kan man sidde og studere dyrelivet, mens man venter på, at grisen kommer forbi. Flere har set los på den måde i Sverige, og det er jo lidt sejt at fortælle gutterne, når man samles i hytten bagefter, fortæller Jan Jensen.

Han har faktisk fået så travlt, at han i øjeblikket annoncerer efter en butikschef.

- Så kan jeg få noget mere tid på kontoret, fortæller han.

Trods den ret anonyme facade finder kunderne nemt frem til butikken. Tilstedeværelsen i jagtmagasiner og sociale medier gør forskellen, fortæller indehaveren Jan Jensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce