Annonce
Assens

Jacob sidder bag rattet, men Anja bestemmer 100 procent: - Er det ikke sådan, at mænd er bedre til adlyde kvindestemmer?

Lørdag bliver første gang, at Anja Søndergaard og Jacob Algren sidder ved siden af hinanden under en rally-konkurrence. Foto: Henrik Larsen
Lørdag køres Anderup El Rally med start i Assens og med prøvekørsler på udvalgte vestfynske strækninger. Blandt deltagerne er kæresteparret Anja Søndergaard og Jacob Algren. Han styrer, og hun giver ham kommandoerne.

Haarby: Sådan lidt på den ene side og lidt på anden side. Hvis du gør sådan, så gør jeg sådan - men lad os nu lige tale det helt igennem, inden vi beslutter os.

Det siges, at vejen til det gode parforhold går gennem dybsindig dialog. Men hvad angår Anja Søndergaard og Jacob Algren er dialog den direkte vej til en tur i grøften og måske ligefrem til at volde fysisk skade på hinanden.

I hvert fald når de sidder i parrets rallybil. Her er kommandolinjen klar: Anja taler, og Jacob adlyder. Som andenkører sidder hun med øjnene fordybet i de noter, som beskriver rutens forløb. Hvor langt er der hen til næste sving? Hvor skarpt eller blødt er svinget? Og så videre. Med små korte kommandoer, der nærmer sig kodesprog, fortæller hun, hvordan bilen skal styres.

Annonce

Med en topfart på 160 kilometer i timen kan den mindste fejl være fatal. Lørdag er det første gang, at rallyparret sidder ved siden af hinanden under en konkurrence. Det sker i forbindelse med Anderup El Rally, der har start i Assens og afvikles med prøvekørsler på udvalgte vestfynske strækninger.

Mødtes i Tyskland

Anja Søndergaard stammer fra Hjørring i Nordjylland, mens Jacob Algren er opvokset i Haarby, hvor hans far har værksted - og for at fuldende det faktuelle billede, mødte Anja Søndergaard og Jacob Algren selvfølgelig hinanden til rally, ved et løb i Tyskland. Siden har der i mere end en betydning været fuld fart på parforholdet.

- Så jeg endte med at måtte flytte til Fyn, fortæller hun.

I modsætning til Jacob kommer hun ikke fra en specielt motorsports-interesseret familien. En onkel kørte rally, og det blev årsagen til, at hun begyndte at følge sporten. En dag spurgte en kører hende, om hun kunne tænke sig at være andenkører ved et løb i Frankrig. Og så var hun ellers så godt som solgt.

- Det er skidesjovt, og man får et adrenalinkick.

Og så udløser det glæde, tilfredshed og selvtillid, når det sammen med sin makker lykkes at jonglere bilen rundt med høje hastigheder i vanskeligt terræn.

Annonce

Kvindelige fordele

Men hvordan nu når makkeren også er ens kæreste? Kan der komme andet end kærlige følelser på spil, når man sidder spændt fast i bilen, bliver presset til yderste, mens man er 100 procent afhængig af den anden.

- Vi skal bare ud at have det sjovt sammen, siger Jacob.

Han er helt tryg ved at komme under Anjas kommando, og som hun selv siger:

Er det ikke også sådan, at kvinder er bedre til at multitaske end mænd, og så er mænd måske bedre til at adlyde kvindestemmer. I GPS'er er det også altid kvinder, der taler.

Anja Søndergaard

- Er det ikke også sådan, at kvinder er bedre til at multitaske end mænd, og så er mænd måske bedre til at adlyde kvindestemmer. I GPS'er er det også altid kvinder, der taler.

Hun fortæller, at der bliver flere og flere kvindelige andenkørere. Også i sportens absolutte top. Vigtige er egenskaber som at kunne bevare roen og navigere under hårdt pres. Har man let til søsyge, skal man nok lede efter en anden hobby.

- Når vi kører, sidder jeg stort set hele tiden og kigger ned på noterne. Det er kun derigennem, at jeg orienterer mig. Jeg ser ikke ud af vinduet, fortæller Anja Søndergaard.

Annonce

Det koster bilen

Fredag formiddag var hun og Jacob i gang med at justere bilen inden lørdagens løb. Den kører cirka fem kilometer på literen. Han købte den som brugt for fem år siden. Biler som den koster 150.000-200.000 kroner.

Bilen tilføjer en ny dimension i Anja Søndergaard og Jacob Algrens parhold. Foto: Henrik Larsen

Er ønsket i første omgang at prøve kræfter med sporten, kan man også komme i gang med en bil til 30.000-40.000 kroner, fortæller han. Op til og efter hvert løb skal bilen ses efter/repareres.

- Når vi kører og "maxer ud" med 160 kilometer i timen, tager det hårdt på bilen. Vi har måske mulighed for at deltage i 10 løb om året, og jeg plejer at sige, at omkring 80 procent af sporten foregår hjemme på værkstedet, siger Jacob Algren.

Lørdag glæder han og Anja sig til "at maxe ud" ud på de vestfynske løbsstrækninger.

- Vi er på hjemmebane. Det bliver så sjovt.

Se ruterne til lørdagens rallyløb på hjemmesiden minirallysyd.dk.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Erhvervschef siger op seks uger før Tour de France: - Der er truffet en række beslutninger, som gør, at jeg ikke længere kan se mig selv som en del af Nyborg Kommune

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af plejehjem: - Når personalet ikke har styr på det helt basale, er det meget farligt for alle, der bor der

Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Faaborg-Midtfyn

Noget var galt i lille Matheos barnevogn: - Det er simpelthen så bizart, og det gør mig utryg

Kultur For abonnenter

Kunstner bruger sin nøgne krop til at fortælle kontroversiel historie: - Det skete ofte, at danske mænd gjorde en grønlandsk kvinde gravid

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Navne For abonnenter

Dødsfald: Det er slut med "Hej Schmidt'er. Hvordan går det?" Arne har gået sin sidste tur med Frieda Maria og rollatoren

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Erhverv

Vestfynsk vækstkomet køber mere jord: Fremrykker byggeri til trecifret millionbeløb

Annonce