Annonce
Nordfyn

Jacob mistede tre familiemedlemmer: - Jeg er skuffet over, at dommen ikke ankes

Jacob Kjær Christensen undrer sig stadig over, hvad der skal til for at få mere end tre års fængsel for vanvidskørsel. - Hvad kan være værre end det, der skete for min familie, spørger han. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Straffen til den 26-årige bilist, der var skyld i dødsulykken ved Bogense den 28. juni, bliver ikke anket. Det skuffer Jacob Kjær Christensen, der mistede sin mor, bror og faster.
Annonce

Bogense: - Jeg er selvfølgelig skuffet. Og jeg undrer mig stadig.

Mandag morgen blev Jacob Kjær Christensen ringet op af Martin von Bülow, der er chef ved anklagemyndigheden på Fyn. Von Bülow ringede for at fortælle, at straffen til den mand, der dræbte Jacob Kjær Christensens mor, lillebror og faster i en voldsom trafikulykke, ikke bliver anket.

Dermed ligget det fast, at den 26-årige Nicolaj Bjerre Poulsen får en dom på tre års fængsel og mister kørekortet i 10 år for uagtsomt manddrab under skærpende omstændigheder, fordi han med alkohol i blodet og en fart på mindst 154 kilometer i timen i sin tonstunge Porsche drønede op bagi en bil, der netop var drejet ud på Odensevej fra Assensvej uden for Bogense.

Dommen var nøjagtig, hvad anklager Kirsten Flummer gik efter med henvisning til tidligere domme i lignede sager. Men anklagemyndigheden valgte alligevel at sende sagen til vurdering hos Statsadvokaten i Viborg med henblik på, om anklageren skulle anke dommen.

Det gjorde anklagemyndigheden dels på grund af stort mediefokus på sagen, dels fordi Jacob Kjær Christensen henvendte sig til anklageren og bad om at at få anket dommen, fordi strafferammen for vanvidsbilisme, som sagen fra Bogense falder ind under, går op til otte års fængsel.

- Hvad skal han ellers gøre for at få fire eller fem års fængsel?  Hvad kan være værre end at køre spirituskørsel med mindst 154 kilometer i timen i en to et halvt ton tung bil, kigge på speedometeret i stedet for på vejen, dræbe tre mennesker og stikke af efter ulykken, spurgte Jacob Kjær Christensen.

Annonce

Klar til at fortsætte kamp

Men nu har Statsadvokaten altså vurderet, at der ikke er belæg for at anke dommen.

- Jeg fik at vide, at de (Statsadvokaten, red.) har gennemgået sagen og det, der kom frem i retten. Og at de ud fra lovteksten har vurderet, at de tre år er en fornuftig straf.

- Men jeg kunne godt tænke mig at vide - som tankeeksperiment: Hvad skal der så ske for at få seks år, siger Jacob Kjær Christensen, der må erkende, at der ikke er mere at gøre over for den mand, der dræbte tre af hans nærmeste familiemedlemmer.

Men det får ham ikke til at opgive kampen for at få hævet straffen i fremtidige sager mod vanvidsbilister, selv om han lige nu har brug for at sunde sig og tygge på, hvad han videre kan gøre.


Jeg kunne godt tænke mig at vide - som tankeeksperiment: Hvad skal der så ske for at få seks år?

Jacob Kjær Christensen


- For lige om lidt kommer der jo en ny sag, siger han, der som politibetjent selv har været med ude som en af de første ved dødsulykker i trafikken.

Jacob Kjær Christensen er også en af de godt 16.000 danskere, der foreløbig har støttet et borgerforslag om "Strengere staf til vanvidsbilister som dræber."

Hvis 50.000 personer med stemmeret til Folketinget støtter et borgerforslag, kan det blive taget op i Folketinget. Der er mulighed for at støtte borgerforslaget om straf til vanvidsbilister frem til 30. januar 2021.

Advokat Anette Petersen, der var forsvarer for den dømte bilist, har tidligere sagt til Fyens Stiftstidende, at den dømte heller ikke anker dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce