Annonce
Middelfart

Jacob Herskind: Kunstner fra Fønsskov udstiller ved jubilæum i Fredericia

Udstillingen af Jacob Herskinds værker åbnes fredag 26. april klokken 17, og Fredericias borgmester foretager åbningen. Alle er velkomne. Privatfoto

Nørre Aaby/Fredericia: Jacob Herskind udfolder sig til daglig på halvøen Fønsskov.

Men i Fredericia viser han sin hidtil bredeste udstilling ved den lokale kunstforenings 75 års jubilæum under overskriften "Kun for børn! Ej vel?"

Med billeder af Lillebælt, Strib, Tragten, broerne og et lystigt miks af aber, indianere, hundehoveder og alt fra fugl til fisk leverer Jacob Herskind i slutningen af april en festlig og munter markering af Fredericias kunstforenings jubilæum.

Udstillingen er både for voksne og børn, og for én gangs skyld er der udstillet så børnevenligt som overhovedet muligt.

- Både motiver og ophængning er børnevenlig og underholdende, og på den måde inviteres alle på tværs af generationer og broer til at gå på oplevelse i et univers af international, boblende popkunst med både rødder og fødder i Lillebælt.

Sådan fortælles det i en pressemeddelelse fra Jacob Herskind.

Stedet er Kulturcenter i Kongensgade 111 i Fredericia, og udstillingen åbner den 26. april klokken 17. På fredericiakunstforening.dk findes flere oplysninger.

/EXP

Annonce
Udstillingen i Frederia åbner 26. april klokken 17 og varer til og med søndag 12. maj. Stedet er Kulturcenter, Kongensgade 111, Fredericia. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce