Annonce
Sydfyn

Ja til varmepumpe: Kæmpe projekt i Lohals

Bo Nissen glædede sig over projektet i Lohals, hvor man nu er kommet et skridt nærmere. Arkivfoto: Birger Vogelius
Kommunalbestyrelsen har godkendt projektforslag i Lohals, der nu skal i høring

Lohals: Med det formål at erstatte driften af en fliskedel om sommeren og mindske spidsbelastningen om vinteren med varmepumpeanlægget har Lohals Varmeforsyning A.m.b.a. ansøgt Langeland Kommune om at etablere et eldrevet luft-til-vand varmepumpeanlæg med en varmeeffekt på ca. 0,6 MW ved 6°C udetemperatur. Anlægget planlægges etableret på varmecentralen i Lohals ved siden af eksisterende træfliskedelbygning. Dette vil reducere driftstiden på fliskedlen og medføre en forlænget levetid, fremgår det af en rapport fra rådgivningsvirksomheden COWI.

Kommunalbestyrelsen har netop godkendt projektforslaget.

- Det er noget af en "hårtørrer", de vil etablere. Det er godt, at nogle vil investere miljøvenligt og bæredygtigt. Jeg synes, at de fortjener fuld opbakning herfra, sagde formanden for Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget, Bo Nissen (K) i kommunalbestyrelsen.

Nu skal der gennemføres en fire-ugers høring af berørte parter inden projektets endelige godkendelse. Derpå vil der være fire ugers klagefrist omkring afgørelsen.

Samtidig vil man lave en miljøscreening, der skal køre parallelt med høringsfasen. Det er en såkaldt vvm-screening, der er mindre omfattende end en egentlig vvm-redegørelse. Vvm er en forkortelse for vurderinger af virkninger på miljøet.

Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget har fået bemyndigelse af resten af kommunalbestyrelsen til endelig at godkende projektet til sin tid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce