Annonce
Debat

Ja til bedre fordeling af flygtninge og indvandrere

Annonce

Læserbrev: Tak til Christoffer Lilleholt og Venstres forslag om, at også kommuner uden for Odense må tage imod flygtninge- og indvandrerfamilier, når der, som led i regeringens ghettoplan, nedrives boligblokke i eksempelvis Vollsmose.


Odense er i forvejen en af de kommuner, der huser flest flygtninge- og indvandrerfamilier med omfangsrige udfordringer.


Jeg bor i en af Odenses almennyttige boliger. Det er jeg godt tilfreds med. Her, hvor jeg bor, oplever jeg ikke store integrationsproblemer. Og sådan skulle det gerne fortsætte, også når boligblokke rives ned i Vollsmose, og familier herfra med massive integrationsudfordringer kommer til at flytte.

Det belaster andre boligområder, og der vil i de områder også risikere at komme alt for mange elever i folkeskolen med svære integrationsudfordringer. Og på alt for mange skoler i Odense er der i forvejen alt for mange til, at integrationen kan lykkes, og det samtidigt ikke går ud over de andre børn – det er ikke fair.

Hvis problemerne ikke skal følge med, er det nødvendigt, at der sker en spredning af familier med store integrationsudfordringer. Og her må også andre kommuner end Odense være med til at tage ansvar og løse den opgave. Odense er i forvejen en af de kommuner, der huser flest flygtninge- og indvandrerfamilier med omfangsrige udfordringer. Indtil nu har indsatsen været forgæves, uanset at der er puttet milliarder i Vollsmose.

Derfor håber jeg, at byrådet kan samles om at støtte Venstres forslag og ikke bare feje det af banen. Her har vi et konkret forslag, der kan være med til at sikre, at problemerne ikke flytter med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce