Annonce
Debat

Ja tak til Energi Fyn

Annonce

Læserbrev: Jeg mener, at der er følgende gode grunde til salg af Fjernvarme Fyn til Energi Fyn:

Fjernvarme Fyn forbliver fynsk ejet.

Køberen, Energi Fyn, er et andelsselskab med mere end 200.000 andelshavere (el-forbrugere). Repræsentantskabet, som er den øverste ledelse, er ikke politisk valgt, men består af 90 andelshavere valgt i fem valgområder fordelt på Fyn. Det sikrer, at der ikke ”går Odense i den”, som vi gennem årene har set eksempler på, når store beslutninger skal træffes af politikerne i Odense Byråd.


Fjernvarme Fyn og Energi Fyn vil uden tvivl være stærkere sammen end hver for sig.


Fjernvarme Fyn og Energi Fyn vil uden tvivl være stærkere sammen end hver for sig, - ikke mindst i forhold til den forestående grønne omstilling. Der er bl.a. vedtaget planer om at få kul ud af el- og varmeproduktionen på Fynsværket allerede i 2022. Det er lige om hjørnet, så beslutningen om salg af Fjernvarme Fyn til Energi Fyn bør træffes nu.

Parterne er med hjælp fra revisorer og andre rådgivere nået frem til at en pris på 900 mio. kr. for Fjernvarme Fyn er mulig uden at varmeprisen stiger som følge af en sammenlægning. Det undrer mig derfor, at nogle betegner 900 mio kr. for Fjernvarme Fyn som et latterligt lille beløb. Efter at det store fællesskab (statskassen) har fået sin del, er der godt 500 mio kr. tilbage til fx. øget velfærd. Det er et betydeligt bidrag til velfærdsforbedringer og derfor en ren win-win situation – ikke mindst for borgerne i Odense Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce