Annonce
Fyn

J-dag på Fyn: Mange fulde folk og ballademagere

J-dagen på Fyn betød fulde folk mange steder, men ifølge Fyns Politi var det ikke værre end på en almindelig fredag aften efter lønningsdag. Arkivfoto: Johan Gadegaard/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Vagtchefen kalder det en helt almindelig fredag aften efter lønningsdag, selv om julebryggen blev frigivet og mange drak sig fra sans og samling.

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at julebryggens frigivelse fredag aften klokken 20.59 satte gang i byen, men dagen derpå kan Fyns Politi konstatere, at begivenheden gik nogenlunde fredeligt for sig.

- Det har været en meget stille og rolig nat i forhold til, at det har været J-dag. Det ligger på niveau med en ganske almindelig fredag aften, siger vagtchefen Hans Jørgen Larsen, Fyns Politi.

Lørdag morgen sad der tre fulderikker, som formentligt var ved at komme til hægterne trods tømmermænd, i detentionen, og det er ifølge vagtchefen ikke ualmindeligt selv efter en almindelig fredag lige efter lønningsdag.

En 35-årig mand er en af dem, som har fået lov til at sove rusen ud i kælderen på politigården i Odense, for han blev fundet et stykke tid efter midnat i Dannebrogsgade, hvor han bogstaveligt talt lå og flød. Han kan takke Natteravnene i de gule veste for, at han ikke blev liggende i regnen og det kolde vejr hele natten, men at de tog sig af ham og fik ham under tag på politigården.

På Klingenberg i Odense havde en 18-årig også fået så meget at drikke, at han var blevet ophidset og ville op at slås med tre dørmænd til et af byens gå-i-byen-steder. Til sidst måtte han anholdes og blev taget med på politigården, og lørdag morgen lukket ud og sendt hjem med en besked om at opføre sig ordentligt. Og dertil en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Annonce

Påvirkede bilister

Om det skyldtes julebryggen eller ej, så kunne politiet natten igennem også standse flere bilister med spiritus i blodet, og nogle af dem havde også mistanke om narko i blodet, hvilket næppe kan tilskrives de gyldne dråber fra bryggerierne.

Blandt andet blev en 25-årig bilist stoppet ud på natten på Ejbygade i Odense, mens der på Svendborgvej i Hjallese i Odense blev stoppet en 21-årig mand med euforiserende stoffer i blodet.

I Hans Mules Gade i Odense ud for Netto, og bare et par hundrede meter fra politigården, blev en 27-årig mand standset klokken 3.55, og han havde flere ting på samvittigheden. Han syntes påvirket af både spiritus og narko, og dertil var han frakendt kørekortet.

Mens julebryggen blev langet over disken steg risikoen for ballade også mange steder, og det kunne politiet også fornemme.

- Der var mange steder, som ringede til os for at få assistance til fulde folk, men inden vi kom havde de selv fået det løst. Det hjælper somme tider at fortælle, at der er ringet efter os, og så smutter ballademagerne, siger Hans Jørgen Larsen.

Netop i forbindelse med den årlige lancering af julebryggen har politiet også forstærket indsatsen med spirituskontroller. Det fortsætter også resten af weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce