Annonce
Kerteminde

Jørn og Gert er vrede over mountainbikeres vanvidskørsel på vandresti: - Jeg sætter livet på spil hver gang, de kører her

Jørn Pedersen er fra højre flankeret af Susanne Hall, Leo Hahn og Gert Alexandersen. De kæmper for, at gangstien bliver fri for cyklister og især motionister på mountainbikes. Foto: Daniel Poulsen
Jørn Pedersen og tre andre lokale borgere i Munkebo ønsker ikke, at nogen en dag bliver kørt ned af en mountainbike i høj fart.
Annonce

Munkebo: Han traver mod det afgørende bevis på, at de har ret i, at cyklister ikke må færdes på den lokale sti. Iført outdoortøj med træer, buske og blade på buksebenene og mørke vandrestøvler når Jørn Pedersen frem til stolpen.

Et skilt på stolpen viser, at stien henvender sig til gående. Hunde skal være i snor, og så anbefaler Hjerteforeningen at bruge stien med deres logo. Cykler er dog ikke forbudte.

Sammen med tre lokale borgere er Jørn Pedersen efterhånden irriteret over, at motionister bruger stien med deres mountainbikes på alle tider af døgnet.

Stolpen her viser forskellige skilte om, hvad der er tilladt på den lokale vandresti. Foto: Daniel Poulsen

- Det er blevet et problem. Folk på mountainbikes har måske klokker på, men de bruger dem i hvert fald ikke. Lige pludselig får du et chok, fordi du ikke ved, at de er der med fuld fart lige bag dig. De kører rimelig stærkt på stien, fortæller han.

Han oplyser dog også, at cirka 10-15 procent af motionisterne sænker farten eller stopper op til en snak, men hovedparten af motionisterne viser ikke hensyn på stien til gående.

Munkebostien bruges af mange gående, men også cyklister færdes på stien, som det ses af sporene i stien. Foto: Daniel Poulsen

Skovbunden viser tydeligt trods frost og nedbør, at den over en kilometer lange sti fra Højvangen til Kildegårdsvej bruges flittigt af både gående og cyklister. De lokale borgere mener også, at flere knallerter og en enkelt ATV, der er en slags motorcykel på tre eller fire hjul, også benytter sig af gangstien

Annonce

Covid-19 har en rolle


Så længe, at vi har covid-19, så kører de på alle tider. Før i tiden kørte de efter arbejdstiden

Gert Alexandersen


Gert Alexandersen er en af de andre lokale beboere, som også regelmæssigt bruger stien til en rask gåtur, og han er enig med de andre i, at brede dæk og to hjul ikke er ønsket på den lokale sti.

- Jeg er træt af de mountainbikere. Jeg føler, at jeg sætter livet på spil hver gang, de kører her.

Han tilføjer, at mængden af motionister på to hjul især er vokset efter, at coronavirussen har sendt mange hjem på arbejde.

- Så længe, at vi har covid-19, så kører de på alle tider. Før i tiden kørte de efter arbejdstiden. Der kunne vi gå tur før arbejdstiden, så havde vi ikke de konfrontationer.

Annonce

Den konstruktive løsning

De fire lokale beboere er enige om, at de ikke vil gribe til selvtægt mod de uønskede cyklister. Jørn Pedersen mener derimod, at Kerteminde Kommune skal på banen for at finde en holdbar løsning, så både de gående og mountainbikere kan færdes omkring Munkebo.

- Ovre på den anden side er der noget skov, hvor der ikke færdes nogen. Så kan de lave noget der, men det må være kommunen, der skal ind over og sige, at de får det stykke der. Hvis de vil have det, så gå ud og lav en sti.

Han tilføjer, at de fire beboere ikke har noget behov for at sprede sig unødigt på lokale stier eller eventuelle fremtidige passager.

- Vi behøver ikke at gå alle steder.

Jørn Pedersen går ofte ture på stien med sin hund, og for tiden tager også han naboens collie med på en frisk gåtur grundet dårligt helbred. Foto: Daniel Poulsen

Gert Alexandersen forsøger også at være konstruktiv, og han vil som sin genbo også gerne have kommunale folk på banen.

- Kommunen skal sige til dem: I må vise hensyn, ellers må I holde jer væk

- Hvis de bare kunne opføre sig ordentligt, men det kan de ikke. Det er problemet. Derfor har vi den polemik, som vi har nu. Når de ikke kører efter de spilleregler, der er.

Jørn Pedersen har en stålfast holdning til, om cyklister, mountainbikere eller knallerter fortsat skal inviteres ind på den lokale vandresti.

- De skal holde sig væk fra stien, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Spritbilist på Odensevej

Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce