Annonce
Sport

Jørgensen ender måltørke på landsholdet: Det er forløsende

Nicolai Jørgensen er på vej ud for at fejre sit 1-0-mål.

Nicolai Jørgensens første mål på landsholdet i 14 måneder grundlagde 2-1-sejren over Wales.

Nicolai Jørgensen kan blive løsningen på fodboldlandsholdets udfordringer med at få den centrale angriber til at score.

Fredag aften scorede Jørgensen til 1-0 i 2-1-sejren over Wales, og den sejr sikrede Danmark oprykning til øverste niveau i Nations League.

Samtidig var det første gang i 14 måneder, at Jørgensen scorede for landsholdet, og det var første gang i et år - siden Nicklas Bendtners mål på straffespark i Irland - at landsholdets centrale angriber scorede.

Det er forløsende at afslutte den lange periode uden landsholdsmål, siger Nicolai Jørgensen.

- Det betyder rigtig meget for mig at score det mål. Det er ingen hemmelighed. Jeg har været inde i en god stime (for Feyenoord, red.) på det sidste, og den fortsatte jeg.

- Det er altid fedt at score på landsholdet, men når det har været lidt tid siden, er det altid vigtig for mig at komme i gang igen. Man kan vel godt sige, at det var en forløsning, siger Nicolai Jørgensen.

Hans seneste landskamp var VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien. Her brændte Nicolai Jørgensen det sidste danske straffespark i straffesparkskonkurrencen.

Fredagens mål er ikke nok til at fjerne det minde fra bevidstheden.

- Jeg kommer nok aldrig helt videre, for det vil altid nage en lidt, men der er ikke noget at gøre ved det. Så det var dejligt, at jeg kunne hjælpe holdet i dag, siger Nicolai Jørgensen.

I kampens slutfase kom kantspilleren Martin Braithwaite på måltavlen. Det var anden kamp i træk, at Middlesbrough-spilleren scorede.

Den positive stime er resultatet af hårdt arbejde, mener Braithwaite.

- Jeg føler, at det arbejde, jeg har lavet i længere tid, begynder at give tilbagebetaling. Hvis man arbejder rigtig hårdt, skal det nok betale sig, og det gør det lige nu.

- Uden hårdt arbejde og tro på sig selv kommer man ingen vegne, siger Braithwaite.

Han startede inde på bekostning af Pione Sisto, men føler sig ikke sikker på et genvalg mandag mod Irland.

- Der er hård kamp om pladserne på landsholdet, og vi er med til at presse hinanden. Man skal spørge Åge, om det er min plads nu, men selvfølgelig vil jeg gerne spille og gøre en forskel for holdet, siger Braithwaite.

Et minut efter Braithwaites mål scorede Gareth Bale til slutresultatet 2-1.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce