Annonce
Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Jørgen Gaulsh har fra sin stue udsigt ud til Dalumvej, og kommunen har indrettet en plads til hans handicap-scooter lige foran hans lejlighed. Foto: Jesper Friesmand
"For satan!", er nogle af de eneste ord, som 70-årige Jørgen Gaulsh kan sige, efter at han har haft en blodprop i hjernen. Alligevel har han i flere år kæmpet en kamp mod værditransport-firmaet Loomis, fordi firmaets chauffører parkerer inde på fortovet, når de leverer kontanter til Jyske Bank i Dalum, tæt ved Jørgen Gaulsh' bolig.
Annonce

Jørgen Gaulsh er en mand, der kæmper en kamp og har gjort det i årevis.

For 13 år siden fik han en blodprop i hjernen, der gjorde ham lam i højre side, og længe var det var uvist, om han nogensinde ville kunne lære at gå igen.

Men det er ikke sygdommen, der i dag optager 70-årige Jørgen Gaulsh og får ham til at kæmpe og kæmpe. Og så alligevel. For Jørgen Gaulsh går i dag meget dårligt. Det højre ben vil ikke, som han vil, og det slæber efter ham, når han går med sin rollator.

Og derfor fører Jørgen Gaulsh, som ellers er et venligt og meget smilende menneske, en kamp imod ulovlig parkering ved Jyske Banks filial på Dalumvej, lige overfor hvor Jørgen Gaulsh bor.

Jyske Bank lukker for kontanter i Dalum

Meget tyder på, at Jørgen Gaulsh' irritationer over Loomis-chaufførernes parkeringer på fortovet foran Jyske Bank i Dalum, i fremtiden vil blive væsentlig mindre.

Jyske Bank har nemlig med virkning fra 18. maj lukket pengeautomaten sin filial på Dalumvej.

- Så Loomis skal derfor ikke være der så meget, så vi kan da glæde borgeren med, at den gene, han har oplevet, er overstået, forklarer Jyske Banks direktør for kommunikation og marketing, Erik Qvirin Hansen.

Dog kan der stadig være et mindre behov for at få leveret kontanter til bankens Dalum-filial.

- Det vil stadig være sådan, at man godt kan bestille kontanter til afhentning i afdelingen, men den regelmæssige trafik med påfyldning af automaten ophører, så det vil være rent undtagelsesvis, at Loomis kommer forbi med kontanter, siger han.

Annonce

Parkerer på fortovet

Filialen får flere gange om ugen besøg af en hvid varevogn fra værditransport-firmaet Loomis, og i stedet for at holde på den lille parkeringsplads ved siden af banken eller på bankens kundeparkeringsplads omme bagved, så styrer Loomis’ chauffører som regel deres køretøjer op på cykelstien og ind på fortovet foran bankens hovedindgang.

Og dét er Jørgen Gaulsh irriteret over, for han mener, at fortovet er til for fodgængere. For eksempel ham selv, når han skal hen på apoteket, som han jævnligt skal.

Og han mener, at cykelstien er til for cyklisterne og handicappede mennesker som ham selv, når han kører i den kabinescooter, han har fået for at kunne transportere sig længere væk, end han kan gå.

Derfor kæmper Jørgen Gaulsh en kamp for at få Loomis til at parkere inden for færdselslovens rammer.

Annonce

- For satan!

- Dér, dér, dér, siger Jørgen Gaulsh, mens han bladrer igennem et tykt, rødt ringbind, hvor han har samlet flere års beviser imod Loomis. Hundredvis af fotos har han taget fra sin lille stuelejlighed over imod Jyske Bank på den modsatte side af Dalumvej. På billederne kan man se, hvordan Loomis’ hvide varevogn holder midt på fortovet og cykelstien, mens fodgængere og cyklister må træde ud på vejbanen eller klemme sig forbi helt ude ved kantstenen.

- For satan!, siger Jørgen Gaulsh, mens han viser de mange billeder frem. Og dermed har han næsten opbrugt hele sit ordforråd, for den blodprop, han fik i hjernen, har frataget ham evnen til at tale. De eneste ord, han har tilbage, er ”ja”, ”nej”, ”dér” og ”for satan!”. Andet kan han ikke sige.

Og oven i dét handicap har han også mistet evnen til at skrive, og derfor er hans kamp imod uretfærdigheden meget svær. Han har ikke mange våben at kæmpe med.

Jørgen Gaulsh har fra sin stuelejlighed, der vender ud imod Dalumvej, taget masser af billeder af Loomis' ulovlige parkeringer. Foto: Jørgen Gaulsh
Annonce

Hjælp til mails

Mellem de mange fotos i det røde ringbind finder man dog også mails, som Jørgen Gaulsh med hjælp fra en gammel kollega har sendt til Loomis og til Jyske Bank i Dalum. Alle mails indeholder samme budskab: Hold så op med at parkere på fortovet og på cykelstien.

Men ingen af Jørgen Gaulsh’ henvendelser har hjulpet. Jo, en kort overgang begyndte Loomis’ chauffører at parkere lovligt, men det holdt ikke så længe, forklarer han ved hjælp af en særlig teknik, hvor man stiller ham spørgsmål, som han kan svare ja eller nej til.

Og en gang imellem tager Jørgen Gaulsh også en lille bog op af lommen, som han bruger, når han skal kommunikere med fremmede mennesker. Bogen indeholder billeder og ikoner, som Jørgen Gaulsh kan pege på, hvis han for eksempel vil spørge om vej til en frisør eller en tandlæge.

En anden side i bogen viser, hvilke job Jørgen Gaush har haft, og der kan man se, at han blandt andet har været tømrer og lagerarbejder. Men kampen imod Loomis’ ulovlige parkeringer foran Jyske Banks filial i Dalum er næsten den største arbejdsopgave af dem alle.

Da avisen siger farvel igen, er det til en bredt smilende Jørgen Gaulsh. Han er ikke en vred og bitter mand, men de ulovlige parkeringer på fortovet ved Jyske Banks filial irriterer ham konstant.

- For satan!, siger han.

Sådan har vi gjort: Fyens Stiftstidende har i forberedelsen til denne artikel også talt med Jørgen Gaulsh' søster, Vibeke Gaulshøj, der har fortalt om hans sygdom og hans handicap.

Jørgen Gaulsh går meget dårligt efter den blodprop, han fik i hjernen for 13 år siden. Derfor irriterer det ham, at værditransportfirmaet Loomis parkerer lige her på fortovet og cykelstien i stedet for på den lille parkeringsplads, der ses i baggrunden til venstre. Foto: Jesper Friesmand
Jørgen Gaulsh var igennem et langt genoptræningsforløb efter sin blodprop. Det gode humør og det smilende ansigt har han bevaret, men even til at tale og skrive har han mistet. Foto: Jesper Friesmand
Præcis som denne scooter gør, bruger Jørgen Gaulsh også cykelstien, når han kører i sin handicap-scooter. Derfor irriterer det ham, når cykelstien bliver blokeret af en af Loomis' hvide varevogne. Foto: Jesper Friesmand
Lige ved siden af Jyske Bank findes denne parkeringsplads, som Loomis ville kunne bruge til at parkere på i stedet for at holde midt på fortovet, mener Jørgen Gaulsh. Foto: Jesper Friesmand
Når Jørgen Gaulsh skal kommunikere med andre mennesker, bruger han denne lille bog med små tegninger og ikoner, som han kan pege på. Foto: Jesper Friesmand
Når Jørgen Gaulsh skal kommunikere med andre mennesker, bruger han denne lille bog med små tegninger og ikoner, som han kan pege på. Foto: Jesper Friesmand
En anden side i den bog, som Jørgen Gaulsh altid har i lommen, viser små billeder, som illustrerer, hvikle job, han har haft. Han har blandt andet været tømrer. Foto: Jesper Friesmand
Jyske Bank på Dalumvej med den lille p-plads til højre. Foto: Jesper Friesmand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce