Annonce
Middelfart

Jørgen har øl på hjernen

Jørgen Henriksen (th.) er netop uddannet ølsommelier og ses her med souschef Kenni Madsen (tv.). Som ølsommelier er man ekspert i sammensætningen af mad og øl. Foto. Mikkeline Andersen

Det første hold ølsommelierer i Danmark har netop set dagens lys. En af dem er fra Middelfart

Annonce

Middelfart: For mere end 30 år siden rejste Jørgen Henriksen til Bayern som pølsemager. Det skulle vise sig at blive startskuddet til en passion, der varer ved.

Tiden som pølsemager i Bayern tilbage i 1984 bød nemlig på et møde med en ølkultur, der var markant anderledes sammenlignet med den interesse for øl, som fandtes i Danmark på daværende tidspunkt.

Jørgen Henriksens passion for øl udviklede sig dog hjemme i Danmark.

- På et tidspunkt havde jeg næsten 400 forskellige øl i kælderen. Jeg har altid godt kunnet lide at købe forskelligt øl og smage og nyde det med gode venner, siger han.

Men det er ikke kun hjemme i kælderen, at Jørgen Henriksen har øl tæt inde på livet. Han har nemlig valgt at tage uddannelsen som ølsommelier, der gør ham i stand til at rådgive om sammensætningen af mad og øl, som man kender det fra vin-universet. Sin viden og interesse for øl bruger han i sit daglige arbejde i Kvickly, og derfor var der ingen tvivl om, at han skulle tage uddannelsen.

I et årti har Jørgen Henriksen været medlem af Danske Ølentusiaster, og det var også gennem foreningens fagblad, at han fik kendskab til uddannelsen som ølsommelier.

Annonce

Smag er individuelt

Men blot fordi han nu kan skrive ølsommelier på sit cv, betyder det ikke, at han belærer om god og dårlig øl, når han nyder humlen med sine venner.

- Vi snakker 'din smag' og 'min smag', og at der ikke er nogen, som har en forkert smag, fortæller han og understreger, at det afgørende er den personlige oplevelse.

- Amatører kan godt sidde og nyde et godt glas øl, og det er også det, der er meningen, for vi skal ikke alle være øl-nørder. Det vigtigste er, at man er en stor livsnyder.

Som blandt landets første ølsommelierer kan han nu give sine kunder endnu bedre vejledning, når de leder efter den ideelle øl til aftenens middag.

- Jeg har haft megen grundviden før, men nu har jeg også fået baggrundsviden om humlesorter, malttyper og brygningsprocessen, siger Jørgen Henriksen.

Som ølsommelier kan han også vejlede om rette øl-temperaturer og størrelsen på glas, så smagen og kundernes tilfredshed bliver optimal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Kerteminde

Mårhund løs på Hindsholm

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce