Annonce
Middelfart

Jørgen har øl på hjernen

Jørgen Henriksen (th.) er netop uddannet ølsommelier og ses her med souschef Kenni Madsen (tv.). Som ølsommelier er man ekspert i sammensætningen af mad og øl. Foto. Mikkeline Andersen

Det første hold ølsommelierer i Danmark har netop set dagens lys. En af dem er fra Middelfart

Middelfart: For mere end 30 år siden rejste Jørgen Henriksen til Bayern som pølsemager. Det skulle vise sig at blive startskuddet til en passion, der varer ved.

Tiden som pølsemager i Bayern tilbage i 1984 bød nemlig på et møde med en ølkultur, der var markant anderledes sammenlignet med den interesse for øl, som fandtes i Danmark på daværende tidspunkt.

Jørgen Henriksens passion for øl udviklede sig dog hjemme i Danmark.

- På et tidspunkt havde jeg næsten 400 forskellige øl i kælderen. Jeg har altid godt kunnet lide at købe forskelligt øl og smage og nyde det med gode venner, siger han.

Men det er ikke kun hjemme i kælderen, at Jørgen Henriksen har øl tæt inde på livet. Han har nemlig valgt at tage uddannelsen som ølsommelier, der gør ham i stand til at rådgive om sammensætningen af mad og øl, som man kender det fra vin-universet. Sin viden og interesse for øl bruger han i sit daglige arbejde i Kvickly, og derfor var der ingen tvivl om, at han skulle tage uddannelsen.

I et årti har Jørgen Henriksen været medlem af Danske Ølentusiaster, og det var også gennem foreningens fagblad, at han fik kendskab til uddannelsen som ølsommelier.

Smag er individuelt

Men blot fordi han nu kan skrive ølsommelier på sit cv, betyder det ikke, at han belærer om god og dårlig øl, når han nyder humlen med sine venner.

- Vi snakker 'din smag' og 'min smag', og at der ikke er nogen, som har en forkert smag, fortæller han og understreger, at det afgørende er den personlige oplevelse.

- Amatører kan godt sidde og nyde et godt glas øl, og det er også det, der er meningen, for vi skal ikke alle være øl-nørder. Det vigtigste er, at man er en stor livsnyder.

Som blandt landets første ølsommelierer kan han nu give sine kunder endnu bedre vejledning, når de leder efter den ideelle øl til aftenens middag.

- Jeg har haft megen grundviden før, men nu har jeg også fået baggrundsviden om humlesorter, malttyper og brygningsprocessen, siger Jørgen Henriksen.

Som ølsommelier kan han også vejlede om rette øl-temperaturer og størrelsen på glas, så smagen og kundernes tilfredshed bliver optimal.

Annonce
Odense For abonnenter

Manuellas forskning om trafikstøj gav genlyd i hele verden: Forskeren fra en brasiliansk millionby fik et chok over roen i Skibhuskvarteret

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

1500 nysgerrige fik spændende kig ind i Nyt OUH: 500 meter lange gange og nyt storkøkken

Odense For abonnenter

Strid om udbrændt øjebæ: Tidligere kontorchef i hård kritik af By- og Kulturforvaltningen

Sport

Mathias Gidsel atter tilbage på træningsbanen

Kultur

Helt tæt på Kasper Eistrup til åbenhjertig talk: - Al kunst bunder i en bøn

Odense

Butiksejer åbner op om mareridtsepisode: - Det er ikke hver dag, en bil smadrer ind i forretningen

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Kultur

Festivalarrangør har næsten ikke sovet i en uge: - Jeg græd af glæde til den første lydprøve

Middelfart

Beskidt opgang blev for meget for Hanne: Plaget af snavs, skrald og mågelort i flere måneder

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Kerteminde For abonnenter

Bent var miljøbevidst, før det blev moderne: Hans nye maskine sprøjter med kokos, kartofler og majs

Sport For abonnenter

Fynsk cykel-chef om Chris Ankers død: Et kæmpechok - jeg er dybt berørt

Kerteminde

Endnu ukendte folk ridser ting ind i særlig bygning: Men hvorfor gør de det?

Annonce