Annonce
Odense

Jørgen De Mylius: Johnny Reimar lovede, at han aldrig ville svigte teenagerne - og det har han heller ikke gjort

- Jeg tror altid, jeg vil blive ved med at glæde mig over at være konferencier, sagde Jørgen De Mylius kort før Fynsk Rock vol 3. gik af stablen. Foto: Sofie Højlund Rasmussen

Jørgen De Mylius var konferencier torsdag aften til Fynsk Rock Vol. 3 i Den Fynske Landsby. Det er en oplevelse, der giver både nostalgi og glæde.

Torsdag aften var Den Fynske Landsby fyldt af glade fynboer, der spændt ventede på at skulle lytte til god rockmusik i de grønne omgivelser ved amfiscenen til Fynsk Rock Vol. 3.

Og det var kendte artister, der gennem aften skulle indtage scenen. Både The Cliffters med Johnny Reimar, Spacemakers og Rock-Nalle skulle levere musikken, og radiovært Jørgen De Mylius skulle som konferencier føre publikum gennem showet.

Jørgen De Mylius er ikke ukendt for det fynske publikum. Han var også konferencier til de forrige Fynsk Rock koncerter. En opgave, han altid nyder at tage på sig. Han fortæller publikum om sine oplevelser med grupperne og deler ud af små anekdoter og facts.

Og han bliver da også nostalgisk, når han lytter til de gamle sange. Ikke hver gang, for han høre dem jo ofte, men det får ham til at mindes.

- Johnny Reimar var den allerførste jeg lavede et interview med i 1963. I interviewet lovede han, at han aldrig ville svigte teenagerne. Og det må jeg sige - det har han heller aldrig gjort. Og det fortæller jeg ham hver gang vi ses. Det er de samme mennesker, der er vokset op med ham, der kommer og ser ham igen og igen efter rigtig mange år. Men det var jo nok ikke lige det, han mente, da han sagde det, siger Jørgen De Mylius.

Annonce

Nyt musik - ny generation

Og Jørgen De Mylius tror da også, at det er fordi kunstnerne er så autentiske, og fordi de kan lide, hvad de laver, at folk bliver ved med at dukke op for at se dem.

- Versionen er bedre teknisk, men de ændrer ikke på deres sange. Og det er det folk kommer for. At genopleve noget, de har oplevet tidligere. Og det giver de dem fuldstændig, siger Jørgen De Mylius.

Men selvom at Jørgen De Mylius spiller 60'er og 80'er musik i hans radioprogram Eldorado på DR P5, lytter han også til ny musik blandt andet gennem sine hjemmeboende børn. Men han sidder ikke og prøver på at finde historier at fortælle til de unges musik.

- Det er en ny generation, der vokser op med det nye musik. Der kommer mange gode sange i dag, men det er jo nogle andre mennesker, der skal genopleve dem om 50 år, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce