Annonce
Odense

Jørgen De Mylius: Johnny Reimar lovede, at han aldrig ville svigte teenagerne - og det har han heller ikke gjort

- Jeg tror altid, jeg vil blive ved med at glæde mig over at være konferencier, sagde Jørgen De Mylius kort før Fynsk Rock vol 3. gik af stablen. Foto: Sofie Højlund Rasmussen

Jørgen De Mylius var konferencier torsdag aften til Fynsk Rock Vol. 3 i Den Fynske Landsby. Det er en oplevelse, der giver både nostalgi og glæde.

Torsdag aften var Den Fynske Landsby fyldt af glade fynboer, der spændt ventede på at skulle lytte til god rockmusik i de grønne omgivelser ved amfiscenen til Fynsk Rock Vol. 3.

Og det var kendte artister, der gennem aften skulle indtage scenen. Både The Cliffters med Johnny Reimar, Spacemakers og Rock-Nalle skulle levere musikken, og radiovært Jørgen De Mylius skulle som konferencier føre publikum gennem showet.

Jørgen De Mylius er ikke ukendt for det fynske publikum. Han var også konferencier til de forrige Fynsk Rock koncerter. En opgave, han altid nyder at tage på sig. Han fortæller publikum om sine oplevelser med grupperne og deler ud af små anekdoter og facts.

Og han bliver da også nostalgisk, når han lytter til de gamle sange. Ikke hver gang, for han høre dem jo ofte, men det får ham til at mindes.

- Johnny Reimar var den allerførste jeg lavede et interview med i 1963. I interviewet lovede han, at han aldrig ville svigte teenagerne. Og det må jeg sige - det har han heller aldrig gjort. Og det fortæller jeg ham hver gang vi ses. Det er de samme mennesker, der er vokset op med ham, der kommer og ser ham igen og igen efter rigtig mange år. Men det var jo nok ikke lige det, han mente, da han sagde det, siger Jørgen De Mylius.

Annonce

Nyt musik - ny generation

Og Jørgen De Mylius tror da også, at det er fordi kunstnerne er så autentiske, og fordi de kan lide, hvad de laver, at folk bliver ved med at dukke op for at se dem.

- Versionen er bedre teknisk, men de ændrer ikke på deres sange. Og det er det folk kommer for. At genopleve noget, de har oplevet tidligere. Og det giver de dem fuldstændig, siger Jørgen De Mylius.

Men selvom at Jørgen De Mylius spiller 60'er og 80'er musik i hans radioprogram Eldorado på DR P5, lytter han også til ny musik blandt andet gennem sine hjemmeboende børn. Men han sidder ikke og prøver på at finde historier at fortælle til de unges musik.

- Det er en ny generation, der vokser op med det nye musik. Der kommer mange gode sange i dag, men det er jo nogle andre mennesker, der skal genopleve dem om 50 år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce