Annonce
Sydfyn

Ivan Nielsen fra Bagenkop er næstmest fantastisk i Danmark

Ivan Nielsen med de to, der havde indstillet ham - Lotte Rosholt og Anja Kroun Uhrenholdt. Pr-foto
Ivan Nielsen fra Bagenkop blev nummer to i opløbet om Danmarks mest fantastiske frivillige blandt ti finalister og over 200 frivillige fra hele landet

Ivan Nielsen fra Bagenkop måtte "nøjes" med en andenplads i konkurrencen om Danmarks mest fantastiske frivillige. En konkurrence Coop, Roskilde Festival, Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse har udskrevet og som består af æren og en chek på 25.000 kr. til den forening, vinderen repræsenterer. Ivan Nielsen var indstillet for sit arbejde for Bagenkop Idrætforening. De ti finalister blev fejret ved en fest i Coop's hovedkvarter i Ballerup onsdag aften.

En andenplads må siges at være godt gået blandt i alt 206 indstillede og ti finalister, og Ivan Nielsen selv er også godt tilfreds.

- Jeg må sige, jeg har en kæmpe respekt for de mennesker, jeg har været oppe imod. De hjælper mennesker, der har brug for hjælp, og det er meget imponerede, det er ikke noget, jeg tror, jeg selv ville kunne, sige Ivan Nielsen.

-Men jeg er da stolt af, at der har siddet en jury og læst om, hvad jeg har lavet i min tid i Bagenkop, og så kan det være, mine døtre er stolte af mig en fem-ti minutter, siger Ivan Nielsen.

Det blev Stine Knak Olesen fra Fundamentet i Aarhus, der blev kåret Danmarks mest fantastiske frivillige blandt de 10 udvalgte finalister. Hun har gennem fem år været frivillig fysioterapeut hos Fundamentet, hvor hun hjælper og behandler unge mennesker på kanten af samfundet.

- Med Fantastiske Frivillige sætter vi fokus på den store indsats, som frivillige ildsjæle gør overalt i foreningsdanmark. Vi synes, det er vigtigt at hylde alle de mange ildsjæle, som helt frivilligt vier en stor del af livet til en indsats, der kan hjælpe andre. Fantastiske Frivillige er en årlig hyldest til alle frivillige i Danmark, hvor vi nominerer og kårer nogle af dem, som især gør det godt, siger formanden for Coop Lasse Bolander, der overrakte prisen, der har været uddelt siden 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce