Annonce
Erhverv

Iværksætterhus i unikke rammer: Robotikon investerer millioner i Odense-palæ

Thomas Visti står sammen med Anne Mejdal bag virksomheden Visti Unlimited, som starter op i en kæmpe villa på Helgavej i Odense. Foto: Michael Bager
Han har netop sagt farvel til den fynske robotsucces MIR - og nu lancerer robotikonet Thomas Visti så et unikt kontorfællesskab på 3000 kvadratmeter i det centrale Odense i samarbejde med amerikanske Teradyne.

Odense: Han har været med til at opbygge og sælge de to største robotvirksomheder på Fyn Universal Robots (UR) og MIR, som blev handlet for et samlet beløb på fire milliarder kroner til amerikanske Teradyne.

Forleden havde Thomas Visti så sidste arbejdsdag efter seks år i spidsen for Mobile Industrial Robots (MIR), og allerede nu løfter han sløret for sine nye planer, som faktisk også involverer Teradyne.

Visti Unlimited er navnet på robotinvestorens nye selskab, hvor ambitionen er at skabe et unikt kontorfællesskab, som kan tiltrække og udklække nye vækstvirksomheder i Odense, lyder det fra Visti.

Annonce

- Jeg vil gerne være med til at skabe et nyt fedt fællesskab i Odense, hvor iværksættere og virksomheder med store ambitioner sammen kan skabe et miljø, hvor man både kan sparre med hinanden, finde ny kapital og og få hjælp til sin langsigtede udvikling af virksomheden, siger Thomas Visti.

Unikke rammer i palævilla

Derfor er der i særdeleshed også tænkt over rammerne for det nye fællesskab, som får adresse på en villavej i Odense M i en kæmpe villa fra 1912.

- Odense havde i mange år ry for at mangle ambitioner og mål. Det har vi fået ændret på bl.a. i UR og MIR og i robotbranchen. Barren og niveauet er sat lidt højere, og det vil vi også gerne signalere med Visti Unlimited, fordi der ikke skal være begrænsninger. Og rammerne skal også signalere, at man ikke behøves tage til København, siger han.

Thomas Visti viser rundt i den 600 kvadratmeter store palæagtige ejendom på Helgavej i centrum af Odense, hvor håndværkere er i gang overalt. Udenfor er de ved at anlægge en mindre park i gården, hvor der også bliver opført et orangeri.

Visti bag iværksætterhus

Thomas Visti, 46 år, har købt Helgavej 26 i Odense M, hvor han indrettet iværksætterhus for virksomheder indenfor bl.a. robotteknologi. Han har en fortid som adm. direktør i Mobile Industrial Robots, vice-adm. direktør i UR og før det bl.a. Cabinplant og Sauer-Danfoss.

Han fik en samlet gevinst på et stort trecifret millionbeløb på salget af UR og MIR til amerikanske Teradyne - nogle af de penge investerer han nu i det nye iværksætterhus, hvor han er bestyrelsesformand.

Visti har også investeret i vinbaren Amys, træningscentret Strong4life, Unicontrol og Ergolash.

Adm. direktør for Visti Unlimited er 44-årige Anne Mejdal, som har mange år bag sig på Fyens Stiftstidende og Jysk Fynske Medier. Her stoppede hun i 2018, hvorefter hun har arbejdet med kommunikation og rådgivning af virksomheder inden for bl.a. strategier og virksomhedsudvikling.

- Det har været en stor investering. Også større end, da jeg i sin tid investerede i MIR, siger 46-årige Thomas Visti.

Den 108 år gamle bygning kostede ham 20 millioner i foråret, og siden overtagelsen har en totalrenovering af bygningerne og den 7000 kvadratmeter store grund lagt millioner oven i regningen. På grunden står også en kontorbygning i to længer, så der er i alt 3000 kvadratmeter under tag på grunden, hvor Grafisk Kommunikation har boet siden starten af 1960'erne. Den faglige organisation bor stadig til leje i den ene længe, men 1. oktober flytter den videre - og 11. september holder Visti åbningsreception.

Thomas Visti står bag det nye iværksætterhuset på Helgavej i den store villa, som skal rumme mellem 30 og 40 virksomheder. Foto: Michael Bager

- Vi har holdt det meget tæt til kroppen, fordi jeg fortsat var i MIR, men der er meget stor interesse blandt de få, vi har fortalt det til, og nu glæder vi os til at melde det ud til alle, siger han.

Annonce

De rigtige lejere

Med på rundturen er 44-årige Anne Mejdal, som er direktør i virksomheden. Hun har bl.a. en fortid på Fyens Stiftstidende og Jysk Fynske Medier, hvor hun stoppede i 2018.


Det har været en stor investering. Også større end end, da jeg i sin tid investerede i MIR.

Thomas Visti, indehaver, Visti Unlimited


Siden har hun været konsulent og rådgiver i eget firma inden for bl.a. kommunikation og strategisk udvikling. Nu skal hun stå for den daglige drift i Visti Unlimited, hvor første opgave bl.a. bliver at finde de 30-40 virksomheder til de ledige kvadratmeter, samt stadig varetage strategisk rådgivning over for en række nuværende og kommende kunder.

- Vi har ikke travlt med at fylde lokalerne. Det er vigtigere, at vi får de rigtige ind. Jeg har nævnt det for nogle af mine kunder og mærker allerede en interesse for det. Det afgørende for de kontorfællesskaber og iværksætterhuse, der har succes, er, at der er er de rigtige faciliteter, men også at der bliver tilbudt events og andre aktiviteter, som vi også planlægger her, siger hun.

Thomas Visti fik en introduktion til det system, som virksomheden Unicontrol står bag til gravemaskiner, da han tidligere på året investere i firmaet. Nu er Unicontrol som de første flyttet ind i det nye iværksætterdomicil, som Thomas Visti indretter på Helgavej i Odense. Arkivfoto: Shaukat Sayed

Den første lejer er allerede rykket ind i form af virksomheden Unicontrol, som Thomas Visti selv tidligere på sommeren investerede i. Firmaet bruger it og gps-teknologi til at revolutionere arbejdet med med mindre gravemaskiner. Den næste bliver filmproducenterne fra Nordic Story.

- Vi går efter de mindre, men ambitiøse virksomheder med op til 10 ansatte. Når de bliver meget større end det, vil de typisk gerne ud og stå på egne ben, siger direktøren.

Annonce

Mulige investeringer

Thomas Visti glæder sig over at have fået Unicontrol tættere på, og han lægger heller ikke skjul på, at målet med kontorfællesskabet også er at spotte mulige nye investeringsmuligheder. Visti har opnået store tre-cifrede milliongevinster på salget af Universal Robots og især Mobile Industrial Robots, hvor han tiltrådte som medejer og adm. direktør i 2014.

- Vi kigger bl.a. på robotter og teknologi, det er klart, men vi skal have en bred pallette, så virksomhederne kan hjælpe hinanden. Enten direkte eller hjælpe hinanden videre gennem netværket. Det er ikke et krav, at man skal være en del af min portefølje, men det er klart, at jeg får mulighed for at følge nogle virksomheder tæt her, siger Thomas Visti.

Villaen på Helgavej og den store kontorbygning, som ligger bagved på grunden rummer ialt 3000 kvadratmeter under tag til de kommende beboere. Foto: Michael Bager

Han har også investeret i vinbaren Amys i det centrale Odense og i træningscentret Strong4life. Med investeringen og lanceringen af Visti Unlimited sætter Thomas Visti en tyk streg under sin lokale forankring og det engagement, han lægger i Odense.

- Jeg er stolt af at være fynbo, og jeg synes generelt, det er fedt, når fynske virksomheder har succes, det håber jeg, at vi kan være med til at skabe her på stedet, siger Visti.

Personligt har han også fået en anden gevinst, da han fremover kun får 300 meter på arbejde, mens direktøren Mejdal får omkring det dobbelt i transport på job.

Annonce
Fyn For abonnenter

Gerts elregning eksploderede: Han tror ikke på regeringens håndsrækning - Det batter ikke

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Fynsk gartneri ramt af fjerde brand på fem uger: - Det må være tilfældighedernes spil

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Nordfyn

Storstilet plan om julemarked i Otterup: Tyske træhytter skal skabe den helt rigtige stemning

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

Middelfart For abonnenter

To år efter røveriforsøg i City Kiosken: 31-årig nægter stadig, men fik en hård straf

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Faaborg-Midtfyn

Torsdagens coronatal: Smitten tonser af sted i Svendborg og Faaborg-Midtfyn kommuner

Nordfyn For abonnenter

Trafiksikring blev droppet, da butikkerne strittede imod: Onsdag skete der et uheld

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Assens

Afspærringsmateriel og skilte ligger klar: Freddy og hans folk er klar til at spærre af, hvis vandet kommer

Fyn For abonnenter

Energipriserhimmelflugt: Thomas fik tredoblet regningen for naturgas

Faaborg-Midtfyn

Højt smittetryk kan føre til personalemangel: Vil du have job i børnehaver, dagtilbud og hjemmepleje?

Annonce