Annonce
Erhverv

Iværksættere hyldes med ny pris

Hung Ho fra Pakkelabels måtte have hjælp til at bære priser og blomster med til afterparty efter sidste års succes ved Odin Award. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Torsdag uddeles Odin Award for anden gang ved Fyns største iværksætterbegivenhed. Der er tre priser på spil til virksomheder, som de færreste har hørt om før.

For de fleste er det mest forholdsvis ukendte navne, der kan løbe med priserne ved Fyns største iværksætterbegivenhed torsdag i Odeon i Odense. Og det er egentlig ikke så sært, for det er lutter unge og helt nystartede virksomheder, der er inde i billedet til en af de tre priser, der uddeles i forbindelse med Odin Award.

Odin Award blev uddelt for første gang sidste år som en slags hyldest til det pulserende fynske iværksættermiljø. Manden bag er Mads Fugl, direktør og stifter af Coworking Plus, et iværksættermiljø i Kochsgade i Odense, der huser en række helt unge og nystartede firmaer i de lokaler, der for snart mange år siden var rammen omkring den lokale cykelfabrik SCO.

Så på sin egen måde er Coworking Plus et glimrende symbol på den udvikling, der ruller gennem Odenses erhvervsliv med nye virksomheder, der skyder op som en slags erstatning til den industri, der var en gang, men ikke er mere.

- Coworking Plus er et sted for startups, scaleups og virksomheder, som gerne vil arbejde sammen og være en del af et fællesskab. Vi har skabt Odin Award for at samle det fantastiske fællesskab, vi har i Odense og på Fyn, siger Mads Fugl forud for prisuddelingen.

Annonce

Og de nominerede er:

I hovedkategorien til den store pris, Odin Award, er fem virksomheder nomineret, nemlig: Quickorder, Helphouse, Instafilm, Robot Nordic og Quadsat.

I kategorien Impact Award, der belønner et firma, som har skabt en positiv effekt via arbejde med af FN's 17 verdensmål. Her er tre nomineret, nemlig Sprogeriet, Arkaden Food Market og UVD Robots.

Den tredje pris, den såkaldte Moonshot Award, går til en helt nystartet fynsk virksomhed med stort potentiale. Her er Procovision og JobDanmark de to nominerede. De er begge så nye, at der endnu ikke eksisterer artikler i vores arkiv om dem.

Sidste år var det Pakkelabels.dk, som løb med Odin Award. Den unge virksomhed var i øvrigt med i opløbet i et par andre prisuddelinger også og har efterhånden slået sit navn fast.

En af stifterne, Hung Ho, siger om oplevelsen sidste år:

- Til kåringen var der både unge iværksættere, erfarne forretningsfolk og stjerneiværksættere. At kunne netværke med så mange spændende mennesker var bestemt et af dagens højdepunkter.

Han lægger ikke skjul på, at det var et kæmpe skulderklap at vinde prisen - og i øvrigt også en publikumspris på dagen.

Der bliver også mulighed for at netværke i forbindelse med arrangementet i år, og når den officielle del er overstået i Odeon ved 18.30-tiden, kan det også ske i mere uformelle rammer, når der kaldes til efterfest hos Coworking Plus i Kochsgade.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce