Annonce
Erhverv

Iværksættere gør sig klar: Milliard-investorer på robotjagt i Odense

Robotvirksomheden Tendo, som bor i Odense Robotics Startup Hub i Forskerparken, søger kapital til næste etape for firmaets robothånd, siger stifteren.

Mere end 130 private investorer og fonde fra ind- og udland har millioner af kroner med onsdag, når der er stor investor-dag i den fynske robotklynge.

Der er mange penge i luften, når mellem 130 og 140 private investorer og venturefonde kommer til Odense for at tage et professionelt kig på nogle af de fynske robotvirksomheder.

Sammen med en række iværksættere, organisationer, myndigheder, pengeinstitutter og uddannelsesinstitutioner er de gået sammen om at skabe en fælles investordag i Odense.

- Vi gjorde det på forsøgsbasis sidste år, men i år er det allerede blevet mere end dobbelt så stort, siger arrangør Michael Hansen fra Invest in Odense.

Flere firmaer skal pitche foran investorerne, som har mange penge med. De private investorer fra Business Angels Syddanmark er god for mellem en halv og en hel milliard og den nystiftede investeringsfond Byfounders har som mål at investere 750 millioner i kroner over de næste fire år.

Robotvirksomheden Tendo, som bor i Odense Robotics Startup Hub i Forskerparken, søger kapital til næste etape for firmaets robothånd, siger stifteren.

- Vi søger ikke bare penge, men kloge penge, så vi også kan få rådgivning inden for marketing og skalering, siger Sofie Woge.

Penge og erfaring er afgørende for iværksætterne. Det kan Leo Zhou og Lukasz Zymla tale med om. De har stiftet firmaet Nordbo Systems og var de første, der for snart to år siden flyttede ind i robot-kuvøsen. I dag vokser de solidt på egen hånd.

- Startup Hub'en har ikke bare givet virksomheden et boost. Den har også givet os et kæmpe netværk, siger Lukaz Zymla.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce