x
Annonce
Nordfyn

Iværksætter-firma vokser: CrossWalker får egen butik

Huset i Jernbanegade 3 i Otterup har tidligere huset de Nordfynske Hjertestarterforeninger, men nu er Human Walking rykket ind med CrossWalkeren, så interesserede kan prøve at gå en tur med den nye udgave af en rollator. Privatfoto
Opfinder og iværksætter Birgitte Vangsgaard har lejet lokaler i Jernbanegade i Otterup til firmaet Human Walking.

Otterup: Otterup har fået en ny butik, i Jernbanegade 3, lige over for rådhuset.

I butikken kan du købe en CrossWalker, men du kan først og fremmest prøve den moderne udgave af en rollator og få rådgivning omkring, om en CrossWalker er det rigtige til dit behov.

CrossWalkeren er udviklet af den nordfynske fysioterapeut og iværksætter Birgitte Vangsgaard, der nu har taget endnu et skridt med virksomheden Human Walking ApS ved at få en fysisk butik.

Med en CrossWalker bruger man arme og overkrop som ved naturlig gang i modsætning til en traditionel rollator, hvor overkroppen er låst.

I butikken i Jernbanegade kan interesserede prøve at gå med en CrossWalker inde i huset eller en lille tur i området udenfor og samtidig få vejledning af Birgitte Vangsgaard, der gennem sit arbejde som fysioterapeut kender til, hvad der sker med kroppen, hvis den ikke bliver brugt rigtigt, og hvordan en CrossWalker kan hjælpe.

Ud over opfinderen selv er endnu en fagperson nu tilknyttet Human Walking. Det er socialrådgiver Kirsten Just Edlefsen, der både hjælper som faglig konsulent og som sælger.

CrossWalker-butikken har kun åbent efter aftale.

CrossWalker-butikken i Jernbanegade 3 har åbent efter aftale. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om langsom genåbning af Danmark

Annonce