Annonce
Udland

Italiensk mafiaboss stukket af fra fængsel i Uruguay

Handout/Ritzau Scanpix
Efter mere end 20 år på flugt skulle en mafialeder udleveres til Italien, men nu er han flygtet igen.

En italiensk mafiaboss, der har siddet fængslet i Uruguay siden 2017, er stukket af fra fængslet i hovedstaden Montevideo.

Det oplyser Uruguays indenrigsministerium mandag.

Rocco Morabito og tre medfanger "flygtede gennem et hul i bygningens tag" søndag. De fortsatte videre til en nærliggende gård, som de plyndrede og siden forsvandt.

Morabito, der har tilnavnet "kokainkongen fra Milano", er medlem af den syditalienske mafia Ndrangheta.

Organisationen menes at være det største forbrydersyndikat i Italien og en af Europas største importører af kokain fra Sydamerika.

Den 52-årige mafialeder er i sit fravær idømt over 30 års fængsel for narkosmugling og andre grove forbrydelser.

Han var en af Italiens mest eftersøgte mafiafolk, da han for to år siden blev anholdt i Uruguay, efter at han har været på flugt i over 20 år.

Siden da har han ventet på at blive udleveret til Italien, som vil retsforfølge ham.

Italiens indenrigsminister, Matteo Salvini, betegner det som "foruroligende og alvorligt", at mafiabossen havde held til at stikke af fra fængslet i Uruguay.

- Jeg lover to ting: for det første at kaste lys over flugten og bede om en omgående forklaring fra regeringen i Montevideo. For det andet at vi fortsat vil jagte Morabito, hvor end han er, og sende ham i fængsel, som han har fortjent.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce