Annonce
Udland

Italiens partier får kort frist til at danne regering

Massimo Pinca/Reuters
Hvis Italiens partier ikke samarbejder om en regering, bliver der hurtigt valg ifølge kilde tæt på præsident.

Italiens præsident, Sergio Mattarella, ønsker at se en hurtig politisk aftale om en ny regering.

Hvis det ikke sker i løbet af få dage, så vil han udskrive valg. Det siger en kilde tæt på præsidenten.

Mattarella har indkaldt partierne for at give deres bud på, om der kan dannes en ny regerende oven på den regerende koalitions kollaps.

Det var det høreradikale parti Liga med indenrigsminister Matteo Salvini i spidsen, som tidligere på måneden meddelte, at de har mistet tilliden til regeringen og koalitionspartneren Femstjernebevægelsen.

Det fik tirsdag premierminister Giuseppe Conte til at meddele, at han træder tilbage.

Præsident Mattarella skal torsdag mødes med delegationer fra Det Demokratiske Parti og Femstjernebevægelsen. Ud fra det skal han vurdere, om de to partier kan indgå i et samarbejde i regering.

Ifølge kilden vil præsidenten have klare meldinger om, hvorvidt det er en mulighed. Og der skal ske noget afgørende senest i begyndelsen af næste uge.

Femstjernebevægelsen og Conte beskylder Salvini for at have fremprovokeret den politiske krise i landet for at få et nyvalg.

Hans parti står ifølge målinger til en fordobling til cirka 34 procent af stemmerne. Det var lige så mange stemmer, som Femstjernebevægelsen fik ved seneste valg.

Men partiet, der er stiftet af komikeren Beppe Grillo, ligger nu på omkring på det halve af valgresultatet i målinger.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce