Annonce
Navne

Italien er gået i blodet: Familien Nørgaard vil bringe støvlelandet ind i Møllergade

Familien Nørgaard Falk-Hansen kæmper for at få vinbaren i Møllergade klar til åbningen. Fra venstre er det Poul, Beate og Jesper. Foto: Finn Eriksen
To år med bopæl i Italien lagde kimen til, at ægteparret Beate og Jesper Nørgaard Falk-Hansen åbner vinbar med italienske fødevarer i Møllergade i Svendborg. Også sønnen Poul er med i forretningen.

Svendborg: Italienere spiser ikke hvad som helst, men også for dem kan det knibe med tiden til at gå på markeder og udvælge de bedste råvarer for så at tilbringe tre timer i køkkenet.

Og der kan trækkes en linje derfra og til, at ægteparret Beate og Jesper Nørgaard Falk-Hansen har besluttet at åbne en vinbar med italienske fødevarer i Møllergade i Svendborg.

Det fortæller de, da vi lægger vejen forbi den tidligere Ryttershoppen, hvor de sammen med sønnen Poul skruer i gips og maler og sætter flasker på hylder.

Parret flyttede til Pescara i støvlelandet i november 2016, fordi Jesper Nørgaard var ansat i et eksportfirma og havde ansvar for det sydeuropæiske marked.

Og det blev på mange måder en rivelazione - en åbenbaring.

- Vi boede i et område, hvor der ikke var mange udlændinge, så vi blev nærmest suget ind i en italiensk hverdag, siger Jesper Nørgaard, og hans hustru tager over.

- Det var dejligt. Menneskene var ekstremt imødekommende og meget, meget hjælpsomme, siger Beate Nørgaard, hvilket sønnen Poul Nørgaard bekræfter.

- Jeg fik venner bare ved at gå på gaden og se på tøj, siger han.

Annonce

Familien Nørgaard Falk-Hansen

Jesper Nørgaard Falk Hansen er 48 år.

Han er født i Odense og har i en halv snes år boet på Thurø, og så har han arbejdet i forskellige eksportfirmaer

Beate Nørgaard Falk Hansen er 59 år og fra Taarbæk nord for København.

Hun er uddannet receptionist og har i mange år arbejdet i hotelbranchen - blandt andet som hotelchef.

De bosatte sig efter to år i Italien i Brændeskov i 2018 og er siden flyttet til Øksendrup.

Parret har sønnerne Johannes på 19 og Poul på 22 år, og sidstnævnte, som i øvrigt bor i Svendborg, skal være bartender på deres vinbar, Vin med Kant i Møllergade i Svendborg.

Familien håber på at være klar til at åbne Vin med Kant officielt lørdag 26. oktober.

Kræsne italienere

De fortæller også, at det vistnok er Beate Nørgaard, der er mest forelsket i Italien, og de kan historier om, hvordan slagteren Filippo gav dem krammere og kindkys som farvel, da de flyttede tilbage til Danmark efter to år.

Og at livsstilen var krøbet under huden på dem.

- Hele livsfilosofien med at nyde livet med familien og god mad og vin er fantastisk, siger Jesper Nørgaard, og så er vi fremme ved det. Det med maden.

Den spøger man ikke med i Italien - heller ikke selv om det for mange kniber med tiden.

- Men når vi var på besøg hos nogle, der havde fået fri klokken 18, kunne de knalde en gang spaghetti vongole (spaghetti med kammuslinger, red.) eller andre retter sammen på ingen tid, siger Beate Nørgaard.

Og så var det, at idéen til det, de kalder Casa della Mama, opstod.

Kort fortalt handler det om, at parret gik på jagt efter hurtige retter i de italienske supermarkeder. Retter, hvor kokken groft sagt blot skal koge pasta eller ris og så tilsætte et glas med færdiglavet sovs.

Det kan umiddelbart godt virke, som om der dermed gives køb på kvaliteten - men det er nu ikke tilfældet, forsikrer de.

- Italienere er så kræsne, at de ikke ville spise det, hvis ikke det var kvalitet, siger Poul Nørgaard, og Jesper Nørgaard tilføjer, at der er tale om "convenience" - bekvemmelighed - på den fede og i øvrigt også billige måde.

Så den slags mad vil de importere og sælge i Casa della Mama, som bliver en butik i vinbaren ved navn Vin med Kant. Og så hører det med, at stedet ikke bare skal drives af Beate og Jesper Nørgaard, men også af sønnen Poul, som skal være bartender sideløbende med sit HHX-studie.

- Så det er familieforetagende, og det er jo også meget italiensk, smiler Jesper Nørgaard.

Italien er gået så meget i blodet på familien Nørgaard Falk-Hansen, at de har besluttet at lave en butik med fødevarer fra støvlelandet i deres vinbar. Foto: Finn Eriksen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce