Annonce
Navne

Italien er gået i blodet: Familien Nørgaard vil bringe støvlelandet ind i Møllergade

Familien Nørgaard Falk-Hansen kæmper for at få vinbaren i Møllergade klar til åbningen. Fra venstre er det Poul, Beate og Jesper. Foto: Finn Eriksen
To år med bopæl i Italien lagde kimen til, at ægteparret Beate og Jesper Nørgaard Falk-Hansen åbner vinbar med italienske fødevarer i Møllergade i Svendborg. Også sønnen Poul er med i forretningen.

Svendborg: Italienere spiser ikke hvad som helst, men også for dem kan det knibe med tiden til at gå på markeder og udvælge de bedste råvarer for så at tilbringe tre timer i køkkenet.

Og der kan trækkes en linje derfra og til, at ægteparret Beate og Jesper Nørgaard Falk-Hansen har besluttet at åbne en vinbar med italienske fødevarer i Møllergade i Svendborg.

Det fortæller de, da vi lægger vejen forbi den tidligere Ryttershoppen, hvor de sammen med sønnen Poul skruer i gips og maler og sætter flasker på hylder.

Parret flyttede til Pescara i støvlelandet i november 2016, fordi Jesper Nørgaard var ansat i et eksportfirma og havde ansvar for det sydeuropæiske marked.

Og det blev på mange måder en rivelazione - en åbenbaring.

- Vi boede i et område, hvor der ikke var mange udlændinge, så vi blev nærmest suget ind i en italiensk hverdag, siger Jesper Nørgaard, og hans hustru tager over.

- Det var dejligt. Menneskene var ekstremt imødekommende og meget, meget hjælpsomme, siger Beate Nørgaard, hvilket sønnen Poul Nørgaard bekræfter.

- Jeg fik venner bare ved at gå på gaden og se på tøj, siger han.

Annonce

Familien Nørgaard Falk-Hansen

Jesper Nørgaard Falk Hansen er 48 år.

Han er født i Odense og har i en halv snes år boet på Thurø, og så har han arbejdet i forskellige eksportfirmaer

Beate Nørgaard Falk Hansen er 59 år og fra Taarbæk nord for København.

Hun er uddannet receptionist og har i mange år arbejdet i hotelbranchen - blandt andet som hotelchef.

De bosatte sig efter to år i Italien i Brændeskov i 2018 og er siden flyttet til Øksendrup.

Parret har sønnerne Johannes på 19 og Poul på 22 år, og sidstnævnte, som i øvrigt bor i Svendborg, skal være bartender på deres vinbar, Vin med Kant i Møllergade i Svendborg.

Familien håber på at være klar til at åbne Vin med Kant officielt lørdag 26. oktober.

Kræsne italienere

De fortæller også, at det vistnok er Beate Nørgaard, der er mest forelsket i Italien, og de kan historier om, hvordan slagteren Filippo gav dem krammere og kindkys som farvel, da de flyttede tilbage til Danmark efter to år.

Og at livsstilen var krøbet under huden på dem.

- Hele livsfilosofien med at nyde livet med familien og god mad og vin er fantastisk, siger Jesper Nørgaard, og så er vi fremme ved det. Det med maden.

Den spøger man ikke med i Italien - heller ikke selv om det for mange kniber med tiden.

- Men når vi var på besøg hos nogle, der havde fået fri klokken 18, kunne de knalde en gang spaghetti vongole (spaghetti med kammuslinger, red.) eller andre retter sammen på ingen tid, siger Beate Nørgaard.

Og så var det, at idéen til det, de kalder Casa della Mama, opstod.

Kort fortalt handler det om, at parret gik på jagt efter hurtige retter i de italienske supermarkeder. Retter, hvor kokken groft sagt blot skal koge pasta eller ris og så tilsætte et glas med færdiglavet sovs.

Det kan umiddelbart godt virke, som om der dermed gives køb på kvaliteten - men det er nu ikke tilfældet, forsikrer de.

- Italienere er så kræsne, at de ikke ville spise det, hvis ikke det var kvalitet, siger Poul Nørgaard, og Jesper Nørgaard tilføjer, at der er tale om "convenience" - bekvemmelighed - på den fede og i øvrigt også billige måde.

Så den slags mad vil de importere og sælge i Casa della Mama, som bliver en butik i vinbaren ved navn Vin med Kant. Og så hører det med, at stedet ikke bare skal drives af Beate og Jesper Nørgaard, men også af sønnen Poul, som skal være bartender sideløbende med sit HHX-studie.

- Så det er familieforetagende, og det er jo også meget italiensk, smiler Jesper Nørgaard.

Italien er gået så meget i blodet på familien Nørgaard Falk-Hansen, at de har besluttet at lave en butik med fødevarer fra støvlelandet i deres vinbar. Foto: Finn Eriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce