Annonce
Erhverv

It-specialister på skolebænken i ledelse

Projektleder Charlotte Flugt fra Sharefifty5 ser frem til at udbrede Svendborg-initiativets arbejde til hele Fyn.
Brancheforeningen for de fynske it-virksomheder indgår samarbejde med kursus- og kompetence-centret Sharefifty5 i Svendborg - med aftalen får mange af de unge it-virksomheder på Fyn mulighed for at sende medarbejdere på kurser i bl.a. ledelse og strategi.

De er specialister i it-løsninger og arbejder som iværksættere hårdt for at stable deres unge virksomheder på benene, men lederne i de fynske it-virksomheder har ikke nødvendigvis så meget styr på ledelse og på driften af firmaet, som de har på udvikling og programmering.

Det har man fokus på i brancheforeningen It-branchen på Fyn, som har indgået en partnerskabsaftale med det offentlige initiativ Sharefifty5 i Svendborg, som er sat i verden for at hjælpe virksomheder med udvikling og vækst og bl.a. er støttet med EU-midler.

- Vi har mange unge it-virksomheder blandt vores fynske medlemmer, som har helt styr på it og på sine produkter, men godt kunne have brug for kurser i bl.a. ledelse og HR. Det kan være alt fra kurser i, hvordan man motiverer sine ansatte, til den svære samtale, siger formand for brancheforeningen, Claus Winther, partner i it-virksomheden Oxygen.

En undersøgelse viste tidligere i år, at mange af de 500 fynske it-virksomheder er etableret i løbet af de seneste tre år, og netop derfor kan det give god mening for de unge virksomheder og deres ledere at få indblik i andre områder end egne specialer, siger Claus Winther.

- Vi er en ung branche, som endnu ikke er modnet så meget endnu, så det er derfor, vi har lavet aftalen, siger formanden, som har flere end 61 procent af de fynske it-medarbejdere som medlem i sin forening.

De ofte unge fynske it-virksomheder er stærke på kerneområder som it- og udvikling af produkter, men har brug for ledelseskompetencer og kurser indenfor medarbejderpleje og HR, som de nu får adgang til i samarbejdet med Sharefifty5, lyder det fra formand for It-branchen på Fyn, Claus Winther. Foto: It-branchen
Annonce

Eftersyn og netværk

Med partnerskabet får de mange medlemmer i de fynske it-virksomheder adgang til de kurser, workshops og netværksarrangementer, som Svendborg-virksomheden Sharefifty5 har på programmet. Det drejer sig om alt fra sparring til kurser i ledelse, workshops, strategi og netværksarrangementer.

Sharefifty5 er finansieret af fire sydfynske kommuner, Region Syddanmark og midler fra EU's socialfond og blev etableret i 2018 med ialt 19 millioner i ryggen i en tre årig-periode. I første omgang var det rettet mod sydfynske virksomheder indenfor både it- og det maritime område.

I Svendborg glæder man sig over samarbejdet med it-brancheforeningen, så der nu er åbnet op for at firmaer og ansatte fra hele Fyn kan få glæde af kurser og workshops. Desuden åbner det for nye partnere til virksomhederne, lyder det fra projektleder Charlotte Flugt fra Sharefifty5.

- Vi er klar med en række specialister, der kan give it-branchens medlemmer et 360 graders eftersyn samt gode råd og sparring. De får også adgang til et stort netværk inden for det øvrige erhvervsfremmesystem, som kan åbne op for nogle helt nye områder for dem, siger hun.

De to parter har aftalt et møde i starten af det nye år, hvor it-branchen også selv kan komme med input til nye kurser og områder, hvor det kan være relevant at sætte ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce