Annonce
Nyborg

It-skandale: Socialdemokrater kræver undersøgelse

Gruppeformand Sonja Marie Jensen rejser på vegne af Socialdemokratiet krav om en tilbundsgående undersøgelse af it-skandalen i Nyborg.

Medierne er tilsyneladende bedre informeret om it-skandalen i Nyborg end de fleste lokale politikere. Socialdemokraterne kræver tilbundsgående undersøgelse.

Nyborg: Socialdemokraterne i Nyborgs byråd vil ikke lade sig nøje den redegørelse om it-skandalen, medlemmerne af kommunes økonomiudvalg fik på et hasteindkaldt møde fredag morgen.

På mødet fik udvalgets medlemmer svar på en række spørgsmål, Socialdemokratiet og SF havde stillet.

Men nogen egentlig redegørelse var der ifølge socialdemokraternes gruppeformand, Sonja Marie Jensen, ikke tale om.

- Der var snarere tale om en sagsfremstilling. Vi har fortsat ikke fået en egentlig og tilbundsgående redegørelse, siger Sonja Marie Jensen.

Annonce

Stor mediebevågenhed

Økonomiudvalgets møde fredag morgen fandt sted bag lukkede døre.

Og stor mediebevågenhed.

Fyens Stiftstidende har efterfølgende fået delvis aktindsigt i den "Redegørelse omkring i-sikkerhed", der blev fremlagt på mødet.

Flere af den skriftlige redegørelses afsnit er streget ud med sort.

Men ifølge de dele af redegørelsen, som er læsbare, fremgår det, at Sonja Marie Jensen fik svar på en række spørgsmål - blandt andet om det meget omtalte falske id-kort, der blev benyttet i forbindelse med it-firmaet Prueba Cybersecuritys test af datasikkerheden på 4kløverskolen i Ørbæk.

Det var i forbindelse med denne test, sikkerhedskonsulenten fra Prueba Cybersecurity - ud over et falsk id-kort - også benyttede sig af skjult videoovervågning af skolepersonalets adfærd.

Ikke tilfredsstillende

Men fredagens redegørelse er ifølge Sonja Marie Jensen så langt fra tilstrækkelig.

- Vi har ikke fået alle kortene på bordet. Og det er borgmesterens ansvar, at vi får det, understreger hun.

Efter DR's afsløring af den skjulte videoovervågning af personale på 4kløverskolen, er det således først og fremmest medierne, som den seneste uges tid har bragt nye oplysninger frem.

Oplysninger, som byrådet ifølge Sonja Marie Jensen fortsat ikke har fået.

Det gælder blandt andet oplysninger om de mails, der blev udvekslet mellem Prueba Cybersecurity og it-afdelingen i Nyborg Kommune, før it-firmaet gennemførte tre test af de kommunalt ansattes evne og vilje til at tage vare på fortrolige og personfølsomme oplysninger.

Og det var i forbindelse mailkorrespondancen, det blev aftalte at videooptage ansatte på 4kløverskolen i det skjulte.

Forslag til byrådet

Sonja Marie Jensen har svært ved at forstå, at byrådet ikke bliver oplyst om sagen på samme niveau som medierne.

- Derfor vil nu i Socialdemokratiets byrådsgruppe drøfte mulighederne for at få en tilbundsgående undersøgelse af denne sag. Fra start til slut. Og det er ikke fordi, der skal rulle hoveder. Men vi må sikre, at det her ikke kan ske igen. Og hjælpe de ansatte med at blive endnu bedre til at håndtere datasikkerheden, siger Sonja Marie Jensen.

Hun håber, at drøftelserne i byrådsgruppen vil føre til, at Socialdemokratiet meget snart kan fremlægge et forslag til byrådet om en uvildig og tilbundsgående undersøgelse af sagen.

Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), finder imidlertid ikke, at der grundlag for at sætte en uvildig undersøgelse i gang.

- Jeg er meget tilfreds med den afdækning af sagen, vi har fået i forbindelse med den seneste redegørelse. Jeg har fuld tillid til direktionen, og jeg er tilfreds med de ting, vi har sat i værk, siger Kenneth Muhs.

Blandt de ting, der er sat i værk, er en intern juridisk vurdering af et eventuelt grundlag for en politianmeldelse af Prueba Cybersecurity.

Samtidig er kommunaldirektør Lars Svenningsen sat i spidsen det videre arbejde med datasikkerheden i Nyborg Kommunes særlige it-sikkerhedsgruppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce