x
Annonce
Kerteminde

It-lærer: 5 gode råd til at undervise derhjemme

Thomas Dreisig er pædagogisk it-konsulent i Kerteminde Kommune og i fuld gang med at undervise alle kommunens lærere i fjernundervisningens kunst. Han arbejder selvfølgelig også hjemmefra.Privatfoto
Thomas Dreisig er pædagogisk it-konsulent i Kerteminde Kommune og er lige nu i fuld gang med at undervise alle kommunens folkeskolelærere i at fjernundervise. Han giver her fem gode råd til forældre, der i denne tid skal undervise deres børn hjemme.

Med både hjemmearbejde og hjemmeundervisning af skolebørn er mange forældre i disse dage sat på overarbejde. Vi har spurgt Kerteminde Kommunes pædagogiske it-konsulent Thomas Dreisig om et par gode råd.

Annonce

1. Vær tydelig

- Det er vigtigt at være tydelig omkring, hvad du forventer af dit barn. Sørg for at børnene følger de aftaler, der er lavet med skolen. Hvis der eksempelvis er lavet aftaler om at koble op på et bestemt tidspunkt eller aflevere opgaver på et bestemt tidspunkt.

2.Skab gode rammer

- Skab nogle gode rammer om hjemmeundervisningen. Skab en god stemning. Sørg for at være tilgændelig, hvis barnet har spørgsmål. Pas på ikke at kræve for meget. Ingen kan holde til at være bænket på en stol i fire timer i træk. Sørg for noget variation og udeaktiviteter.

3. Find tålmodigheden frem

- Man kan opleve, at en del it-systemer er presset på driften i den her tid fordi så mange er på samtidig. Virker det ikke, så prøv igen senere eller kontakt læreren. Brug eventuelt ventetiden på andre gode platforme som frilæsning.dk (Gyldendals) eller e-reolen.go. Med uni-login er alt gratis.

4. Vær sammen - hver for sig

- Sørg for at børnene mødes i sociale fællesskaber på internettet. De savner sikkert allerede deres kammerater. Lav en klassesnap, brug Facetime eller Skype. Løs eventuelt opgaver sammen med kammeraterne, mens de kan se hinanden.

5. Skab struktur

- Nogen børn kan have gavn af et skema, hvor de kan se, hvad der skal ske i løbet af dagen. Skriv eventuelt opgaverne ned dag for dag - en uge af gangen. Det er en god ide at starte dagen med lektiearbejde. Men husk at lave noget andet i løbet af dagen, ellers drukner de simpelthen i det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce