Annonce
Erhverv

It-gigant klar med lokal legatordning

Carsten Sørensen, chef for Facebooks datacenter i Odense, lancerer nu en legatordning i Odense, hvor bl.a. skoler kan søge om støtte til projekter, der underbygger undervisning og træning i it og projekter, som arbejder for at styrke fællesskaber lokalt gennem brug af it og teknologi. Foto: Frederik Nordhagen
Facebook trykker på on-knappen på datacentret torsdag i Odense og lancerer samtidigt en lokal legatordning, hvor lokale skoler og frivillige organisationer kan søge støtte til lokale it- og teknologiprojekter, som arbejder med it-undervisning og fællesskaber.

75.000 kroner til en skole for 11-12 årige lokale børn i Luleå, hvor de i fritiden kan lære om teknologi og it, 10.000 kroner til et miljøprogram, hvor målet er øge naturinteressen blandt mindre børn og 75000 kroner til Luleå Makerspace, hvor unge kan lære om STEM-uddannelser, så flere søger ind på uddannelser indenfor sience, teknologi, ingeniør og matematik.

Det er tre af de otte projekter, som Facebook i løbet af det sidste år har doneret penge til via legatordningen Facebook Community Action Grants, som nu også introduceret i Odense i forbindelse med at Facebook tager sit datacenter i brug på Fyn. I alt har Facebook støttet de otte projekter med op mod en halv million kroner.

- Vi har brugt mange kræfter på at blive klar til at åbne, nu vil vi gerne være aktive i lokalområdet og være den gode nabo. En af de måder vi kan gøre det på er gennem den legatordning, vi introducerer nu, siger datacenterchef Carsten Sørensen.

Ordningen kører også i Clonee i Dublin, hvor Facebook har sit hovedkvarter og et datacenter i samme størrelse som i Odense. Her er er der igennem det sidste år givet støtte til 15 projekter.

Fælles for projekterne er, at det er rettet mod tre typer af projekter, som kan forberdre STEM-uddannelserne (Sience, Technology, Engineering og Mathematics), udnytte teknologi til fordel for lokalsamfundet eller forbinde lokale enten online eller offline.

Modtagerne af legater er skoler eller non-profit-organisationer, som arbejder indenfor mindst et af de områder.

Man kan læse mere om ordningen på Odense Datacenters Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce