Annonce
Nyborg

It-firma om falsk id-kort: De kendte vores metoder

Direktør Dennis Ellebæk, Prueba Cybersecurity, siger, at Nyborg Kommune kendte til firmaets metoder. Og altså også til brugen af et tilsyneladende forfalsket id-kort.Foto: Martin Ravn

Direktøren i omstridt it-firma forsvarer brug af falsk id-kort. Han siger, at Nyborg Kommune blev informeret om sikkerhedskonsulenternes metoder på forhånd.

Annonce

Nyborg: Det meget omtalte it-firma Prueba Cybersecurity, der gennemførte en række test af datasikkerheden i Nyborg Kommune, havde langt hellere været hele sagen foruden.

Men direktør Dennis Ellebæk tager ikke desto mindre beskeden om, at Nyborg Kommune overvejer en politianmeldelse, med nogenlunde sindsro.

- Kunden har jo kendt til vores fremgangsmåde og vores metoder. Også inden vi udførte vores sikkerhedstest, siger han.

Det gælder ifølge Dennis Ellebæk også brugen af det id-kort, der blev benyttet i forbindelse med en test af datasikkerheden på 4kløverskolen i Ørbæk.

- Ja. Kunden har kendt til, hvad det var for nogle ting, vi fandt i deres affaldscontainere. Og vi aftaler selvfølgelig altid helt konkret, hvad det er for nogle metoder, vi anvender, når vi udfører vores sikkerhedsinspektioner , tilføjer han.

Annonce

Vil ikke gå i detaljer

Sikkerhedskonsulenterne fra Prueba Cybersecurity fandt angiveligt et id-kort i en af Nyborg Kommunes affaldscontainere i forbindelse med de test, it-firmaet gennemførte i november sidste år.

Dennis Ellebæk ønsker dog ikke at komme nærmere ind på, om det var id-kortet fra affaldscontaineren, der blev benyttet.

- Så langt kan jeg ikke gå ned i detaljer. Det eneste, jeg kan sige, er, at de (Nyborg Kommune, red.) har været vidende om de metoder, vi benytter, når vi udfører vores inspektioner, fastslår han.

Dennis Ellebæk ønsker således ikke at oplyse nærmere om karakteren af det id-kort, sikkerhedskonsulenten, der forsøgte at lokke de ansatte på 4kløverskolen i en fælde, benyttede sig af.

Derfor er det fortsat uklart, om der var tale om et id-kort, sikkerhedskonsulenten fik fat i ved et tilfælde, eller om det var et, han fik udleveret af Nyborg Kommune.

- Men jeg ved jo, hvad der ligger af korrespondance, og hvad vi har kommunikeret med vores kunde om, tilføjer han.

Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), oplyste efter et ekstraordinært i kommunens økonomiudvalg i går, at han har bedt om en intern vurdering af, om der et juridisk grundlag for at politianmelde Prueba Cybersecurity.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Kerteminde For abonnenter

Cengiz genoplivede 28-årig efter knivstikkeri i Munkebo: Nu er offeret død

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Annonce