Annonce
Erhverv

It-firma når milepæl: Ansætter medarbejder nummer 1000

Direktør André Rogaczewski fra Netcompany har fra og med i dag 999 ansatte under sig.

Netcompany er på mindre end 20 år vokset til 1000 ansatte som den første virksomhed i lang tid.

Dansk erhvervsliv sukker efter virksomheder, der skaber mange arbejdspladser.

En nylig rapport fra Erhvervsstyrelsen viste, at det i mere end 20 år ikke var lykkedes for en nystartet virksomhed at vokse til en størrelse med mere end 1000 ansatte.

Tirsdag vil det imidlertid lykkes for it-selskabet Netcompany, der denne dag byder velkommen til medarbejder nummer 1000.

- Det er den største dag i Netcompanys historie, og vi er meget stolte over at have skabt 1000 fuldtidsstillinger fra bunden.

- Det beviser, at vi ved at satse på faglighed, unge talenter og en kompromisløs vilje til at levere til tiden har evnerne til at bane vejen for et nyt digitalt Danmark, siger administrerende direktør Andre Rogasczewski i en pressemeddelelse.

Netcompany blev stiftet i 1999 og har altså nået milepælen efter knap 17 år.

Selskabet havde i 2015 en omsætning på 758 millioner kroner og opnåede et resultat før skat på 187 millioner kroner.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) deltager tirsdag i en reception hos Netcompany, hvor det skarpe hjørne markeres.

Ifølge Erhvervsstyrelsen udgør de store virksomheders andel af Danmarks eksport 50 procent, selv om de kun beskæftiger 15 procent af arbejdsstyrken.

Da rapporten om store virksomheder blev udgivet i februar sidste år, fandtes der 168 virksomheder i Danmark med mindst 1000 ansatte. Det tal øges altså til 169 i år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce