Annonce
Udland

Israel planlægger angreb på Hizbollah-tunneler

Israelsk militær vil ødelægge påståede angrebstunneler, der går under grænsen mellem Israel og Libanon.

Israels militær planlægger angreb mod den shiitiske Hizbollah-milits i nabolandet Libanon.

Det fortæller en talsmand for den israelske hær, Jonathan Conricus.

Målet med angrebene er ifølge talsmanden at "afsløre og forhindre" angreb begået af soldater fra Hizbollah via såkaldte angrebstunneler, militsen har gravet under grænsen mellem de to lande.

- Vi anser Hizbollahs aktiviteter som et åbenlyst forsøg på at undergrave israelsk autoritet, siger Conricus.

I de seneste dage har israelsk militær opjusteret deres beredskab ved grænsen. Senest er området omkring grænsebyen Metula blevet gjort til en lukket militærzone.

Ifølge israelsk militær er tunnelerne ikke operationelle endnu. Operationerne mod dem skal udelukkende foregå på israelsk territorium.

Der bliver altså ikke tale om angreb på Hizbollah-stillinger i Libanon. Talsmanden kan ikke fortælle, hvor mange tunneler der er tale om. Der er heller ikke angivet en tidsramme for militæroperationerne.

Sidst, de to parter var i åben konflikt, var i 2006. En månedlang krig kom først kom til ophør, da man igangsatte en skrøbelig våbenhvile.

I årene efter er Hizbollahs styrke vokset betragteligt. Særligt efter militsen har været i kamp i Syrien, hvor Hizbollah-styrker har kæmpet mod Islamisk Stat.

Israel anser dog Hizbollah, der støttes finansielt af arvefjenden Iran, som en stor trussel mod sin sikkerhed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce