Ridebanen bag Hellegårdsvej får topkarakterer af rytterne, og i Skeifa har de en ny vision på tegnebrættet.
Svendborg: Når man opfylder et mål, er det tid til at sætte et nyt.
Det er devisen i rideklubben Skeifa Svendborg, der i Kristi himmelfartsdagene stod bag det store stævne for islandske heste, Svendborg Open, på klubbens anlæg bag Svendborg Erhvervsforskole.
Banen blev åbnet i 2012 efter syv års planlægning, og da den stod klar, begyndte nye visioner og drømme at rumle i baghovederne på bestyrelsen.
- Vi har en gammel vision om også at bygge nogle stalde ved anlægget, så man kan have sine heste stående her, og ikke behøver at komme kørende med den i en trailer, hver gang der er træning. Det vil også styrke det sociale fællesskab i foreningen, siger Thomas Bjerre, der er formand for Skeifa Svendborg.
Skeifa Svendborg
Foreningen Skeifa Svendborg er stiftet for 10 år siden. Klubben har omkring 170 medlemmer.I 2012 indviede man "Tankefuldbanen" på Hellegårdsvej, der ligger lige bag ved Svendborg Erhvervsforskole. Klubben har et tæt samarbejde med skolen, der blandt andet har egen hestelinje.
Banen består af en 250 meter lang oval bane samt en 350 meter lang såkaldt pasbane til disciplinen pasløb.
Tænkte stort
Jannie Kaae, der er stævneleder ved Svendborg Open, ser ikke alene planerne om en stald med plads til 10-20 heste som en gevinst for klubben, men også for Tankefuld-området, der ligger lige på den anden side af vejen
- Planerne var aktuelle indtil krisen kom, og nu er vi begyndt igen at kunne se en fornuft i, at man kan bygge et hus i Tankefuld og have sin hest stående her, forklarer hun.
Bestyrelsen og de mange frivillige har tidligere vist, at de kan forvandle store visioner til virkelighed. Da planerne om en sydfynsk islænderbane begyndte at tage fart, tænkte man stort, og det lykkedes med hjælp fra fonde, sponsorer og banelodder at få samlet 800.000 kroner sammen til en bane af høj klasse.
- Vi havde nogle store visioner og ambitioner og satte derfor også overliggeren højt, og det mener jeg er årsag til, at vi fik de mange penge til projektet. Havde vi planlagt en lille hyggebane, tror jeg ikke, vi havde fået nogle penge, for dem er der mange af, forklarer Jannie Kaae.
Danmarks bedste
Banen på Hellegårdsvej får ros fra mange af de 200 ryttere, der deltog ved Svendborg Open-stævnet, der åbnede torsdag.
- Toprytterne, som kommer rundt til masser af stævner i ind- og udland, roser banen og siger, at det er den bedste i Danmark. Det er vi selvfølgelig stolte af, og det giver også mod på at gå efter nye mål, siger Thomas Bjerre.