Annonce
forside

Islandsk rideklub med store mål

200 islandske heste deltog i stævnet på "Tankefuldbanen", der beskrives som en af de absolut bedste i landet. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Ridebanen bag Hellegårdsvej får topkarakterer af rytterne, og i Skeifa har de en ny vision på tegnebrættet.

Svendborg: Når man opfylder et mål, er det tid til at sætte et nyt.

Det er devisen i rideklubben Skeifa Svendborg, der i Kristi himmelfartsdagene stod bag det store stævne for islandske heste, Svendborg Open, på klubbens anlæg bag Svendborg Erhvervsforskole.

Banen blev åbnet i 2012 efter syv års planlægning, og da den stod klar, begyndte nye visioner og drømme at rumle i baghovederne på bestyrelsen.

- Vi har en gammel vision om også at bygge nogle stalde ved anlægget, så man kan have sine heste stående her, og ikke behøver at komme kørende med den i en trailer, hver gang der er træning. Det vil også styrke det sociale fællesskab i foreningen, siger Thomas Bjerre, der er formand for Skeifa Svendborg.

Annonce

Skeifa Svendborg

Foreningen Skeifa Svendborg er stiftet for 10 år siden. Klubben har omkring 170 medlemmer.I 2012 indviede man "Tankefuldbanen" på Hellegårdsvej, der ligger lige bag ved Svendborg Erhvervsforskole. Klubben har et tæt samarbejde med skolen, der blandt andet har egen hestelinje.

Banen består af en 250 meter lang oval bane samt en 350 meter lang såkaldt pasbane til disciplinen pasløb.

Foreningen Skeifa Svendborg var for anden gang vært for stævnet Svendborg Open, der trak 200 islandske heste til Svendborg. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Tænkte stort

Jannie Kaae, der er stævneleder ved Svendborg Open, ser ikke alene planerne om en stald med plads til 10-20 heste som en gevinst for klubben, men også for Tankefuld-området, der ligger lige på den anden side af vejen

- Planerne var aktuelle indtil krisen kom, og nu er vi begyndt igen at kunne se en fornuft i, at man kan bygge et hus i Tankefuld og have sin hest stående her, forklarer hun.

Bestyrelsen og de mange frivillige har tidligere vist, at de kan forvandle store visioner til virkelighed. Da planerne om en sydfynsk islænderbane begyndte at tage fart, tænkte man stort, og det lykkedes med hjælp fra fonde, sponsorer og banelodder at få samlet 800.000 kroner sammen til en bane af høj klasse.

- Vi havde nogle store visioner og ambitioner og satte derfor også overliggeren højt, og det mener jeg er årsag til, at vi fik de mange penge til projektet. Havde vi planlagt en lille hyggebane, tror jeg ikke, vi havde fået nogle penge, for dem er der mange af, forklarer Jannie Kaae.

200 islandske heste deltog i stævnet på "Tankefuldbanen", der beskrives som en af de absolut bedste i landet. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Danmarks bedste

Banen på Hellegårdsvej får ros fra mange af de 200 ryttere, der deltog ved Svendborg Open-stævnet, der åbnede torsdag.

- Toprytterne, som kommer rundt til masser af stævner i ind- og udland, roser banen og siger, at det er den bedste i Danmark. Det er vi selvfølgelig stolte af, og det giver også mod på at gå efter nye mål, siger Thomas Bjerre.

Der hører naturligvis medaljer til et godt ridestævne, og de blev delt ud i stort tal ved det fire dage lange Svendborg Open. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce