Annonce
Sport

Island sejrer og hjælper Frankrig på EM-kurs

Franck Fife/Ritzau Scanpix
Island vandt over Tyrkiet, og Frankrig tog pligtsejr over Andorra, så det er helt lige i toppen af gruppe H.

Frankrig tog tirsdag med hjælp fra Island et godt skridt mod EM i 2020.

De forsvarende verdensmestre vandt på udebane en storsejr på 4-0 over miniputterne fra Andorra, mens Island hjemme besejrede Tyrkiet.

Resultaterne betyder, at både Frankrig, Tyrkiet og Island har ni point efter fire kampe i gruppe H. Frankrig er dog det af de tre hold, der har den bedste målscorer, mens tyrkerne er nummer to, og Island treer.

Det er de to bedste hold fra hver gruppe, der går videre til EM-slutrunden, og der resterer stadig seks spillerunder i kvalifikationsgruppen.

I Reykjavik var det Ragnar Sigurdsson, der stod for begge de islandske mål i 2-1-sejren. Dorukhan Toköz scorede det tyrkiske mål.

Efter lørdagens overraskende 0-2-nederlag til Tyrkiet havde Frankrigs træner Didier Deschamps valgt at skifte lidt ud på holdet og give plads til nogle af de sædvanlige landsholdsreserver.

Men til at begynde med var det dog stjernerne, der funklede.

Antoine Griezmann sendte efter 11 minutters spil en lang aflevering fra midterlinjen afsted til Kylian Mbappe, og Paris Saint-Germain-angriberen løb fra sin oppasser og lobbede bolden over Josep Gomes i Andorra-målet.

Wissam Ben Yedder fra Sevilla stod for 2-0-målet, mens Marseilles Florian Thauvin med et saksespark scorede til 3-0 kort før pausen.

Anden halvleg var et kvarter gammel, da Chelseas Kurt Zouma fik hovedet på et hjørnespark og sendte bolden i mål til slutresultatet.

De to sidste hold i gruppe H, Albanien og Moldova, spillede også tirsdag aften. Her blev det til en albansk sejr på 2-0. Albanien ligger dermed nummer fire i gruppen med seks point efter fire kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce