Annonce
Udland

Islamisk Stat tager skylden for knivangreb i London

Niklas Halle''n/Ritzau Scanpix
En mand, der menes at have knivdræbt to i London fredag, var IS-kriger. Det oplyser gruppen Islamisk Stat.
Annonce

Det var en kriger fra den militante bevægelse Islamisk Stat (IS), der fredag dræbte to personer med en kniv ved London Bridge i Storbritannien.

Det oplyser IS ifølge Reuters.

Politiet i London har tidligere meldt ud, at det var en 28-årig mand ved navn Usman Khan, som kommer fra området Staffordshire, der førte kniven under angrebet. Han blev skudt og dræbt af politiet.

Knivoverfaldet kostede derudover to personer livet, mens fem kom til skade, oplyser politiet lørdag.

Tre af de sårede er fortsat på hospitalet. En af dem blev tidligere meldt alvorligt såret, men er nu i bedring, siger den øverste chef for sygehusvæsnet NHS, Simon Stevens, ifølge BBC.

Episoden efterforskes som terrorisme af politiet.

Det søger ikke aktivt efter andre involverede i angrebet end Usman Khan.

Politiet har under efterforskningen ikke fundet nogen tegn på, at andre var involveret i forbrydelsen, siger Neil Basu, talsmand for det britiske antiterrorkorps, ifølge BBC.

Den 28-årige mand blev i 2012 kendt skyldig i lovovertrædelser med forbindelse til terrorisme. Seks år senere blev han prøveløsladt.

- Han blev prøveløsladt fra fængslet i december 2018, og nu er et af hovedelementerne i efterforskningen at finde ud af, hvordan han lykkedes med at gennemføre angrebet, sagde Neil Basu natten til lørdag.

Politiet har lørdag foretaget to ransagninger på adresser i Staffordshire og Stoke-on-Trent.

Usman Khan, der er britisk statsborger med pakistansk baggrund, blev radikaliseret efter at have studeret propaganda fra netværket al-Qaeda.

Khan var en del af en gruppe militante fra Stoke-on-Trent, som havde forbindelse til andre militante i London og Wales, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Usman Khans advokat, Vajahat Sharif, siger til den britiske avis The Guardian, at Khan flere gange bad om hjælp til at blive afradikaliseret. Der var dog ifølge advokaten ikke den store hjælp at hente.

- Tilsynet for prøveløsladte gør et godt stykke arbejde med traditionelle lovovertrædere, men de er dårlige til at håndtere ideologiske lovovertrædere, siger han.

Første gang, Usman Khan bad om hjælp, var kort efter, at han fik sin dom i 2012. Han bad senest om hjælp kort før sin prøveløsladelse.

Der bliver i The Guardians artikel ikke fremlagt dokumentation for Khans ønske om afradikalisering bortset fra advokatens udtalelser.

/ritzau/

Den citerede artikel i The Guardian
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce