Annonce
Sport

Ishockeyspiller tiltales for vold efter slag under kamp

Politiet har rejst tiltale for vold mod Frederikshavn White Hawks Kristian Jensen (til højre), der her ses i en kamp mod Esbjerg i marts. Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En ishockeyspiller skal nu i retten tiltalt for vold, fordi han slog modstander. Han nægter sig skyldig.

Aalborg. Anklagemyndigheden har rejst tiltale for vold mod den 23-årige ishockeyspiller Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks.

Under en kamp i september mod Odense Bulldogs slog Jensen en modspiller, Lucas Bjerre Rasmussen, i hovedet efter at have væltet ham omkuld. I faldet tabte Lucas Bjerre Rasmussen sin hjelm.

Slagsmålslignende situationer er ikke ualmindelige i ishockey. Men overfaldet på Lucas Bjerre Rasmussen var så groft, at Nordjyllands Politi valgte at gå ind i sagen. At der er rejst tiltale er udtryk for, at anklagemyndigheden vurderer, at sagen vil føre til domfældelse.

Kristian Jensen nægter sig dog skyldig i vold, fortæller hans forsvarsadvokat, Jens Christian Christensen.

- Denne her sag er afgjort med en straf inden for ishockeysportens eget system. En meget hård straf, hvis ikke den hårdeste nogensinde. Hvad straffesagen angår, så er påstanden frifindelse, siger advokaten.

Han henviser til en afgørelse fra disciplinærudvalget i Danmarks Ishockey Union, som idømte Kristian Jensen en karantæne frem til 1. december, hvilket betyder, at han går glip af 17 ligakampe.

- Denne her sag hører ikke hjemme i retten, men nu må vi se, siger Jens Christian Christensen.

Hos Kristian Jensens arbejdsgiver, Frederikshavn White Hawks, har direktør Henrik Andersen ingen kommentarer til tiltalerejsningen. Han henviser til forsvarsadvokaten.

Straffen for et slag i hovedet ligger typisk i området mellem 30 og 40 dages fængsel, som kan gøres betinget, for eksempel med vilkår om samfundstjeneste.

Nordjyllands Politi oplyser, at anklageskriftet i sagen torsdag vil blive sendt til Retten i Hjørring, hvor der vil blive berammet en retssag.

Odense-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen måtte tilbringe natten efter kampen på sygehuset. Han pådrog sig en hjernerystelse og et brud på en mindre knogle i ansigtet.

Nogle dage efter kampen sagde han til Jyllands-Posten, at han ikke bærer nag, men han kaldte handlingen for uacceptabel.

- Jeg synes, at handlingen på isen var uacceptabel, men jeg har ikke mødt Kristian Jensen uden for isen, så der ved jeg ikke, hvordan han er. Man skal passe på med at komme med for mange konklusioner og hade en person ud fra det udgangspunkt.

- Men jeg ved også godt, at uanset om det var Kristian Jensen eller mig, der havde gjort det på isen, var det ikke i orden, sagde Lucas Bjerre Rasmussen til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce