Annonce
Sport

Ishockeyspiller får dom for vold på isen

Sportens eget system kan ikke klare alle sager, lyder det fra dommer i Hjørring om betinget dom for vold.

En ishockeyspiller idømmes fredag betinget fængsel i 20 dage i en voldssag. Dommen er afsagt af Retten i Hjørring.

Den 23-årige Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks begik volden under en kamp mod Odense Bulldogs i september.

Han findes skyldig i at have tildelt Lucas Bjerre Rasmussen et slag i hovedet, mens denne lå ned på isen.

Dommer Jeanette Thørholm Andersen og de to domsmænd er enige om resultatet. Kristian Jensen havde påstået frifindelse.

Retten er opmærksom på, at den professionelle ishockeyspiller allerede har fået en alvorlig sanktion i sportens egen verden - nemlig karantæne i 17 kampe. Men det almindelige retssystem må i denne situation skride ind, lyder det.

- Retsordenen skal give beskyttelse ved siden af ishockeysystemet, siger Jeanette Thørholm Andersen, da hun fremlægger begrundelsen for dommen.

20 dages betinget fængsel er mildere end den straf, som anklagemyndigheden havde lagt op til.

Kristian Jensen har ingen kommentarer, lyder det fra forsvareren, advokat Jens Christian Christensen.

Den forholdsvis milde straf skyldes, at volden blev begået i en sportsgren, som er præget af fysiske konfrontationer, oplyser retsformanden.

Det har også spillet en rolle for straffens længde, at Kristian Jensen befandt sig i en ophidset sindsstemning, da han gik løs på Lucas Bjerre Rasmussen under en kamp i Iscenter Nord. Denne havde kort forinden givet Jensen en såkaldt crosschecking i ryggen.

I øvrigt dømmes den 23-årige spiller til at betale 5740 kroner i erstatning for svie og smerte til Lucas Bjerre Rasmussen.

Undervejs i fredagens retsmøde er Kim Pedersen fra Danmarks Ishockey Union indkaldt til at give forklaring som vidne. Han er såkaldt general manager og har sæde i det udvalg, som var med til at give Kristian Jensen den langvarige karantæne.

I detaljer forsøger Kim Pedersen, der også uddanner dommere, at forklare forløbet og sportens uskrevne regler.

Knytnæveslaget var en reaktion på, at Lucas Rasmussen netop havde udsat Kristian Jensen for den strafbare crosschecking. Og det er helt normalt at give igen på den slags.

- Hvis man crosschecker i ryggen, ved alle i ishockey, at der en regning at betale, siger Kim Pedersen.

Imidlertid ønskede Lucas Rasmussen ikke at stille op til den regning, som Kristian Jensen var på vej med, viser filmklippet ifølge eksperten.

- Det normale ville have været en slags slåskamp, oplyser Kim Pedersen.

Men Lucas Rasmussen vendte ryggen til og var altså ikke villig til at modtage Jensens hævn. Alligevel blev han slynget om på isen og slået i hovedet, da han lå ned.

Lucas Rasmussen indtog altså ikke den rolle, som nordamerikanske ishockeyfolk betegner som "a willing combatant", fremgik det af ekspertens vurdering.

- Udenforstående, som aldrig har set en kamp før, kan godt kalde sporten primitiv. Det er en hård, fysisk sport. Der er en vis accept af, at det kan komme til at gøre ondt, fortalte unionens ekspert, dommeren og de to domsmænd.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce